Ελλάδα

Πάτρα: Αισιοδοξία για τον 6χρονο Φώτη που τραυματίστηκε σοβαρά στον αγώνα καρτ, αύριο τελικά θα τον «ξυπνήσουν» οι γιατροί

Πάτρα: Αισιοδοξία για τον 6χρονο Φώτη που τραυματίστηκε σοβαρά στον αγώνα καρτ, αύριο τελικά θα τον «ξυπνήσουν» οι γιατροί
Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η διαδικασία ενός νευρολογικού παραθύρου που είχαν οι γιατροί του Πανεπιστημιακού προκειμένου να δουν την αντίδραση του εγκεφάλου του 6χρονου που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια αγώνων καρτ στην Πάτρα.

Oλοκληρώθηκε η διαδικασία των νευρολογικών εξετάσεων στη ΜΕΘ και ο μικρός Φώτης που χτυπήθηκε από το καρτ το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής, ανταποκρίνεται θετικά σύμφωνα με το pelop.gr.

Αύριο θα γίνει η μαγνητική τομογραφία ενώ οι γιατροί δηλώνουν αισιόδοξοι ότι όλα θα πάνε καλά.

Δηλώσεις σχετικά με την πορεία της υγείας του μικρού ασθενή έκανε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, ο οποίος δήλωσε ότι:

«Από την Κυριακή μέχρι σήμερα το παιδάκι παραμένει σε καταστολή. Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ενός νευρολογικού παραθύρου που είχαν οι γιατροί του Πανεπιστημιακού προκειμένου να δουν την αντίδραση του εγκεφάλου. Όπως με ενημέρωσε ο κ. Ανδρέας Ηλιάδης διευθυντής της ΜΕΘ παίδων τα αποτελέσματα είναι ενθαρυντικά. Είμαστε αισιοδοξοι γα την περαιτέρω εξέλιξη υγείας του ασθενή.

Για αύριο έχει προγραμματιστεί να υποβληθεί σε μαγηντική και μετα θα επιχειρήσουν οι γιατροί να κάνουν άρση της καταστολής προκειμένουν να δούμε τις αντιδράσεις του εγκεφάλου του μικρού ασθενή».

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα στις 12 το μεσημέρι ο μικρός υπεβλήθηκε σε εξέταση μείωση της καταστολής και καταγραφής των αντιδράσεών του εξέταση που ονομάζεται "νευρολογικό παράθυρο".

Το παιδί έχει υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Αρχικά είχε ειπωθεί ότι η προσπάθεια αφύπνισης θα γινόταν σήμερα, αλλά τελικά αυτό δεν συνέβη.