Ελλάδα

Η μήνυση κατά εκπαιδευτικών: Πάνω από 371.000 επισκέψεις η σελίδα που τη διακινεί στο διαδίκτυο (βίντεο)

(Πηγή: Eurokinissi) (Πηγή: Eurokinissi)
Ένα υπόδειγμα μήνυσης κατά εκπαιδευτικών, που εφαρμ΄όζουν το νόμο για τα μέτρα κατά του κορονοϊού στα σχολεία, κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και -όπως φαίνεται- έχει μεγάλη... απήχηση σε γονείς αρνητές.

Αυτό τουλάχιστον συμπεραίνει εύκολα κανείς, βλέποντας τον αριθμό των επισκέψεων που έχει δεχθεί η ιστοσελίδα που «φιλοξενεί» το συγκεκριμένο υπόδειγμα έγκλησης. Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν το πρωί της Τετάρτης (22/9) στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ANT1, η συγκεκριμένη σελίδα στο διαδίκτυο έχει δεχτεί περισσότερες από 371.000 επισκέψεις.

Μάλιστα, στην εκπομπή παρουσιάστηκε και το υπόδειγμα της μήνυσης που μπορούν να κατεβάσουν οι ενδιαφερόμενοι (σε μορφή word) και να κινηθούν νομικά κατά των εκπαιδευτικών. Επιπλέον, μέσα από την ιστοσελίδα αυτή παρέχεται (και) νομική υποστήριξη, ενώ υπάρχει και παραπομπή σε συγκεκριμένα δικηγορικά γραφεία.

Ασπίδα προστασίας από αρνητές σε εκπαιδευτικούς και υγειονομικούς

Να σημειωθεί ότι σ΄ύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζεται παρέμβαση στον νέο ποινικό κώδικα για την αποφυγή αυτοφώρου εκπαιδευτικών και γιατρών που διώκονται από αρνητές του εμβολιασμού επειδή εφαρμόσουν το νόμο. Εξάλλου, τα περιστατικά παραβατικότητας πολλαπλασιάστηκαν το τελευταίο διάστημα κυρίως με το άνοιγμα των σχολείων όπου είναι καθημερινό πλέον το θλιβερό φαινόμενο της εισβολής γονέων στις σχολικές μονάδες, τις απειλές, τις ύβρεις και τις μηνύσεις κατά εκπαιδευτικών.

Το ίδιο συμβαίνει και με τους γιατρούς και υεγιονομικούς στα νοσοκομεία της χώρας, που καθημερινά όχι μόνο ρισκάρουν την υγεία τους αλλά απειλούνται κιόλας από αρνητές κορονοϊού και εμβολιασμών. Βλέποντας αυτά τα περιστατικά η κυβέρνηση θέλει να υψώσει «ασπίδα» σε αυτούς τους ανθρώπους και παράλληλα να βάλει «φρένο» στους αρνητές που τους σέρνουν στα αστυνομικά τμήματα με μηνύσεις. Έτσι στο τραπέζι πια υπάρχει πρόβλεψη για εξαίρεση τους από το αυτόφωρο. Διατηρείται πρακτικά δηλαδή το δικαίωμα υποβολής μήνυσης, αλλά δεν θα υπάρχει πλέον η δυνατότητα να "σύρει" κάποιος έναν λειτουργό που τηρεί τα νόμιμα στο αυτόφωρο.

Κεραμέως: Οι διατάξεις καλύπτουν πλήρως τους εκπαιδευτικούς από μηνύσεις αρνητών γονέων

Νωρίτερα η υπουργός Παιδείας είχε δώσει ένα ξεκάθαρο μήνυμα καταδίκης των μηνύσεων σε εκπαιδευτικούς από γονείς που αρνούνται τα μέτρα ενάντια στη διασπορά του κορονοϊού, τονίζοντας ότι υπάρχει διάταξη που καλύπτει πλήρως τους εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν τους κανόνες. Την ίδια ώρα, την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου προκάλεσαν οι πρόσφατες συμπεριφορές αντιεμβολιαστών – αρνητών, οι οποίοι με μηνύσεις τους στρέφονται σε βάρος εκπαιδευτικών που καλούνται να εφαρμόσουν το νόμο για την τήρηση των μέτρων στα σχολεία προς αποφυγή της μετάδοσης του κορονοιού και την προστασία της δημόσιας υγείας.