Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Φασιστική επίθεση σε αφισοκολλητές τις ΚΝΕ - Έβγαλαν στυλιάρια και αλυσίδες

Θεσσαλονίκη: Φασιστική επίθεση σε αφισοκολλητές τις ΚΝΕ - Έβγαλαν στυλιάρια και αλυσίδες
Νέα επίθεση ακροδεξιών σε βάρος μελών της νεολαίας της ΚΝΕ σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, οι δράστες της επίθεσης ενημερώθηκαν ότι νεολαίοι της ΚΝΕ πραγματοποιούσαν αφισοκόλληση στην πλατεία Ελευθερίας.

Περίπου δέκα άτομα κινήθηκαν προς το σημείο και χτύπησαν τη νεολαία της ΚΝΕ με αλυσίδες και στυλιάρια. Από την επίθεση τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα. Τρία από αυτά μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Στο σημείο έσπευσε ισχυρή αστυνομική δύναμη η οποία αναζητεί τους δράστες.

epeisodio1 1

14 προσαγωγές

Σε δεκατέσσερις προσαγωγές προχώρησε η ΕΛΑΣ, έπειτα από την επίθεση που σημειώθηκε εναντίον μελών της ΚΝΕ, στην πλατεία Ελευθερίας στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν ελαφρά, σύμφωνα με την αστυνομία, τρία άτομα, εκ των οποίων στα δύο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και επέστρεψαν στο σπίτι τους, ενώ ένας 22χρονος διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Η επίθεση σημειώθηκε στις 12:10 σε βάρος μελών της ΚΝΕ που μοίραζε φυλλάδια στην πλατεία Ελευθερίας. Στην περιοχή παραμένουν μέλη της ΚΝΕ με ισχυρή παρουσία αστυνομικών.