Ελλάδα

«Μπαλάκι» ασθενείς που χρειάζονται χειρουργείο: Τους κάνουν «βόλτες»... από το Αγρίνιο στο Μεσολόγγι

«Μπαλάκι» ασθενείς που χρειάζονται χειρουργείο: Τους κάνουν «βόλτες»... από το Αγρίνιο στο Μεσολόγγι
Μία ακόμη καταγγελία για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο Αγρινίου έρχεται στο φως της δημοσιότητας - Σημαντικές ελλείψεις στο προσωπικό εντείνουν την ταλαιπωρία των ασθενών

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει αναγνώστης του karvasaras.gr, συγγενικό του πρόσωπο χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο μετά από γνωμάτευση ιδιώτη γιατρού, αντιμετωπίζοντας αρκετά προβλήματα υγείας.

Πιο συγεκριμένα, ο ασθενής παρελήφθη από ασθενοφόρο στην περιοχή του Αγρινιού, αλλά μετά από οδηγίες που φαίνεται ότι έλαβε το πλήρωμα, αντί να μεταφερθεί προς το νοσοκομείο Αγρινίου, άρχισε να κατευθύνεται προς αυτό του Μεσολογγίου.

Η αιτία ήταν πως δεν εφημέρευε κανένας χειρούργος στα επείγοντα του νοσοκομείου Αγρινίου.

Όπως υποστηρίζει ο συγγενής του ασθενούς, ενώ το ασθενοφόρο βρισκόταν στην Κλεισούρα, το πλήρωμα ενημερώθηκε από το νοσοκομείο Μεσολογγίου ότι παρά τη γνωμάτευση του ιδιώτη, ο ασθενής θα έπρεπε πρώτα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Αγρινίου για να γίνει διάγνωση της κατάστασης και μόνο αν κρινόταν εκεί πως το πρόβλημα που αντιμετωπίζει είναι χειρουργικής φύσεως θα μεταφέροταν στο νοσοκομείο Μεσολογγίου, στο οποίο εφημέρευε χειρούργος.

Πρέπει να σημειωθεί ότι και βάσει του κανονισμού, κάθε έκτακτο περιστατικό πρέπει να μεταφέρεται στον πλησιέστερο υγειονομικό σταθμό (στην προκειμένη περίπτωση στο νοσοκομείο Αγρινίου) και έπειτα να μεταφέρεται όπου κρίνεται απαραίτητο, ανάλογα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

Δεν χρειάζεται να εξηγήσει κανείς την ταλαιπωρία που υπέστη ο ασθενής, αλλά ούτε και το ότι χαθηκε πολύτιμος χρόνος μέχρι εντέλει να εξετασθεί από ιατρό, χωρίς κανένας να αναλαμβάνει την ευθύνη.