Ελλάδα

Εισβολή στη Βουλή: Στο ψυχιατρείο με εισαγγελική εντολή ο 58χρονος αγρότης

Εισβολή στη Βουλή: Στο ψυχιατρείο με εισαγγελική εντολή ο 58χρονος αγρότης
Τη διεξαγωγή ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης για τον 58χρονη αγρότη που «εισέβαλε» στη Βουλή το πρωί της Δευτέρας διέταξε ο εισαγγελέας

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για τον 58χρονο άνδρα που έφτασε με το αγροτικό όχημά του μέχρι τη Βουλή, απειλώντας να ανατιναχτεί.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο εισαγγελέας διέταξε τη διεγαγωγή ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, που ανοίγει τον δρόμο για τον εγκλεισμό του - εκούσιο ή ακούσιο - σε ψυχιατρική κλινική.

Σημειώνεται πως είχε προηγηθεί επικοινωνία των αρχών με τους συγγενείς του 58χρονου, οι οποίοι γνώριζαν τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε, ενώ στον άνδρα είχε συνταγογραφηθεί φαρμακευτική αγωγή, την οποία ωστόσο είχε διακόψει με δική του απόφαση.

«Οι Τούρκοι κρατούν το σπίτι μου αιχμάλωτο 30 χρόννια τώρα»

Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν το πρωί της Δευτέρας στο προαύλιο της Βουλής, όταν 58χρονος άνδρας έφτασε με αγροτικό στον Άγνωστο Στρατιώτη και απειλούσε να ανατιναχτεί.

«Θα ανατιναχτώ» φώναζε ο άνδρας που ακινητοποιήθηκε άμεσα από τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο σημείο έφτασε μέχρι και η αντιτρομοκρατική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην καρότσα του αγροτικού βρέθηκαν μπιτόνια με βενζίνη και πετρέλαιο, τα όποια ήταν σχεδόν άδεια. Για την ακρίβεια, το ένα από τα μπιτόνια που είχε πάνω στο αγροτικό του είχε... λίγο νερό.

Στην πρόσοψή του το όχημα είχε την ένδειξη «Λαϊκό Δικαστήριο», ενώ στο πλάι του έγραφε «Ιστοριογράφος». «Οι Τούρκοι κρατούν το σπίτι μου αιχμάλωτο 30 χρόννια τώρα», «Αιχμάλωτη και την ιαματική πηγή» και «Οι Τούρκοι κυβερνάνε την Ελλάδα, αποδείξεις εδώ» ήταν κάποια από τα μηνύματα που είχε γράψει ο αγρότης.