Ελλάδα

«Χαριστική βολή» για το εμπόριο τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους - Σε απόγνωση οι καταστηματάρχες

«Χαριστική βολή» για το εμπόριο τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους - Σε απόγνωση οι καταστηματάρχες
Μεγάλη δυσαρέσκεια έχουν προκαλέσει τα νέα μέτρα στους ιδιοκτήτες καταστημάτων στο λιανεμπόριο.

Δυο ημέρες πριν την εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικής επίδειξης αρνητικού τεστ από τους πελάτες, οι καταστηματάρχες δηλώνουν απογοητευμένοι καθώς όπως αναφέρουν η κίνηση θα μειωθεί δραματικά.

Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες η αγορά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο είχε κινηθεί ικανοποιητικά. «Όπως αντιλαμβάνεστε περιμέναμε πως και πως να μπει ο Νοέμβριος, οι εκπτώσεις και έπειτα εορταστική περίοδος για να πάρουμε μια ανάσα μετά από της δυο καραντίνες. Αυτό το μέτρο είναι για εμάς η χαριστική βολή», αναφέρουν και προσθέτουν πως οι έλεγχοι θα γίνονται μέσω της εφαρμογής ωστόσο δεν πρόκειται να ζητάνε αστυνομική ταυτότητα για την ταυτοποίηση των στοιχείων καθώς όπως λένε «δεν είναι η δουλειά μας, δεν είμαστε εκτελέστηκα όργανα».

Παράλληλα, για τους ίδιους αναπάντητο ερώτημα παραμένει η επιβολή των συγκεκριμένων περιορισμών αφού σε όλα τα καταστήματα λιανικής, δεν υπάρχει ένας που να μη φορά μάσκα.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, οι ανεμβολιαστοι θα εισέρχονται με υποχρεωτικό rapid test στα εμπορικά καταστήματα, τα malls, τις τράπεζες, τις δημόσιες υπηρεσίες αλλ΄α και στους εξωτερικούς χώρους εστίασης.

NETWORK