Ελλάδα

Ορατός κίνδυνος να αποφυλακιστεί ο «ψευτογιατρός» εντός Δεκεμβρίου, επικαλείται τον... κορονοϊό

Ορατός κίνδυνος να αποφυλακιστεί ο «ψευτογιατρός» εντός Δεκεμβρίου, επικαλείται τον... κορονοϊό
Μπορεί η δίκη για τον ψευτογιατρό, ο οποίος κατηγορείται ότι παρέσυρε στον θάνατο 12 καρκινοπαθείς υποσχόμενος θεραπείες με... ματζούνια να συνεχίζεται (κατηγορείται και για άλλες 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας), όμως ο ίδιος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο επικαλούμενος ότι νοσηλεύεται με... κορονοϊό.

Η δίκη του 48χρονου «ψευτογιατρού» που κατηγορείται για 12 ανθρωποκτονίες καρκινοπαθών και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίες εξελίσσεται μετ' εμποδίων.

Συγκεκριμένα, η συνεδρίαση του δικαστηρίου άργησε να αρχίσει μιάμιση ώρα και όταν τελικά άρχισε, οι δικηγόροι του «Dr Kontos», ενημέρωσαν το δικαστήριο ότι... νοσηλεύεται με κορονοϊό στον «Ευαγγελισμό», αλλά δεν προσκόμισαν βεβαίωση νοσηλείας ή εξουσιοδότηση από τον πελάτη τους για παραστούν στην ακροαματική διαδικασία.

«Θεωρώ ότι είναι παρελκυστικά όλα αυτά θα έπρεπε να έχουν μία βεβαίωση, ήταν υποχρεωμένοι» ανέφερε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος των θυμάτων, Στέλιος Σούρλας.

Οι δικηγόροι των θυμάτων ζήτησαν από το δικαστήριο η δίκη να συνεχιστεί ακόμα και χωρίς εξουσιοδότηση. «Πρόκειται για βεβήλωση των δικαιωμάτων των θυμάτων. Να κριθεί δίκαια αλλά υπάρχουν και θύματα. Αρκετά έχει βασανίσει τον κόσμο. Κάνω έκκληση στους δικηγόρους του, να πάψουμε να εκτιθέμεθα» υπογράμμισε ο δικηγόρος των θυμάτων, Αλέξης Κούγιας.

Τελικά, στο δικαστήριο προσκομίστηκε έγγραφο του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», το οποίο βεβαιώνει ότι ο κατηγορούμενος νοσεί με κορονοϊό και η δίκη διεκόπη για τις 25 Νοεμβρίου.

Κίνδυνος... αποφυλάκισης για τον «ψευτογιατρό» λόγω 18μηνου

Από την άλλη, στις 16 Δεκεμβρίου λήγει το 18μηνο της προσωρινής κράτησης του «ψευτογιατρού» και εάν μέχρι τότε δεν έχει ολοκληρωθεί η δίκη, θα αποφυλακιστεί.

Μαζί με τον «ψευτογιατρό» δικάζονται ακόμα 16 άτομα μεταξύ των οποίων γιατροί αλλά και μοναχοί.

«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε την κατηγορία όπως παρουσιάζεται και ότι είχαμε γνώση ότι αυτός ο άνθρωπος δεν ήταν γιατρός» ανέφερε ο δικηγόρος της ηγουμένης Μονής Ταξιαρχών, Αθανάσιος Καβουρίνος.