Ελλάδα

Κύκλωμα με «μαϊμού» rapid test στον Έβρο: Στρατιωτικοί και ανώτερος αξιωματικός της ΕΛΑΣ μεταξύ των συλληφθέντων (βίντεο)

Κύκλωμα με «μαϊμού» rapid test στον Έβρο: Στρατιωτικοί και ανώτερος αξιωματικός της ΕΛΑΣ μεταξύ των συλληφθέντων (βίντεο)
Ένα διοικητής τμήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, πέντε στρατιωτικοί και τρεις πολίτες συνελήφθησαν για το κύκλωμα των πλαστών rapid test στον Έβρο

Διαφορετική τροπή φαίνεται πως λαμβάνει η υπόθεση των πλαστών rapid test σε φαρμακείο στον Έβρο, καθώς φέρεται να εμπλέκεται ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κύκλωμα προχωρούσε στην καταχώριση ψευδών αρνητικών rapid test σε ανεμβολίαστους, τα οποία δηλώνονταν στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ.

Το «μοιραίο» λάθος που πρόδωσε την παράνομη δράση

Οι αρχές εντόπισαν την παράνομη δράση του φαρμακοποιού, όταν - έπειτα από καταγγελίες - έγινε αντιληπτό πως δήλωνε τα αποτελέσματα ακόμα και ώρες που το φαρμακείο ήταν κλειστό.

Μάλιστα οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τον φαρμακοποιό να είναι στην πραγματικότητα πολιτικός υπάλληλος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που λίγα χρόνια πριν, έχασε την σύζυγό του και κληρονόμησε το φαρμακείο της.

Σημειώνεται πως όταν οι αστυνομικοί ξεκίνησαν τις έρευνες τους, διαπίστωσαν ότι αρκετοί από αυτούς που είχαν προμηθευτεί τα ψευδή rapid tests ήταν συνάδελφοί τους και μάλιστα ο ένας από αυτούς ήταν αξιωματικός της ΕΛΑΣ.

Μετά από αυτήν τη διαπίστωση, μετέβη στην Αλεξανδρούπολη κλιμάκιο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος από τη Θεσσαλονίκη, που ανέλαβε την υπόθεση.

Μέχρι στιγμής για την υπόθεση φαίνεται πως κατηγορούνται συνολικά 11 άτομα.

Για την υπόθεση εξέδωσε ανακοίνωση και ο Σύλλογος Φαρμακοποιών Έβρου, στην οποία αναφέρει:

«Από τον Τύπο πληροφορηθήκαμε ότι φαρμακείο στην περιοχή του Σουφλίου καταχωρούσε στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ ψευδή πιστοποιητικά COVID-19. Είναι αυτονόητο ότι παραβατικές συμπεριφορές, ειδικά στον ευαίσθητο χώρο της υγείας, είναι απολύτως καταδικαστέες, εφόσον βεβαίως αποδειχθούν. Tα φαρμακεία σε όλο αυτό το διάστημα, με αίσθημα ευθύνης, έχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων εκτελώντας με αυταπάρνηση τον δύσκολο ρόλο που τους ανατέθηκε. Μεμονωμένα περιστατικά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χαρακτηρίζουν ένα ολόκληρο κλάδο. Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Έβρου βρίσκεται στη διάθεση των αρμοδίων Αρχών προκειμένου να βοηθήσει με ό,τι μέσο διαθέτει στη διαλεύκανση της υπόθεσης».