Ελλάδα

Γλυκά Νερά: Αυτή είναι η υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει ο συζυγοκτόνος στη δίκη, τι λέει ο δικηγόρος του

Γλυκά Νερά: Αυτή είναι η υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει ο συζυγοκτόνος στη δίκη, τι λέει ο δικηγόρος του
Ο δικηγόρος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου κ. Παπαϊωαννίδης σημείωσε πως ο εντολέας του δεν λειτούργησε βάση κινήτρου, αλλά ούτε και είχε προσχεδιάσει τη δολοφονία της συζύγου του.

Μόλις χθες εκδόθηκε το βούλευμα για την παραπομπή του σε δίκη για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα. Ειδικότερα, κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κακοποίηση ζώου, ψευδή καταγγελία και ψευδή κατάθεση κατ' εξακολούθηση.

Σε πρωινή του συνέντευξη στην ΕΡΤ, ο δικηγόρος του εκτίμησε πως η δίκη αναμένεται να οριστεί σε περίπου 3-4 μήνες.

Υπερασπιστική γραμμή

Ερωτώμενος για την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει, ο κ. Παπαϊωαννίδης σημείωσε πως όπως έχει αναφερθεί, επανειλημμένως, ο εντολέας του δεν λειτούργησε βάση κινήτρου, αλλά ούτε και είχε προσχεδιάσει τη δολοφονία της συζύγου του.

Εκτίμησε πως κατά τη διάρκεια της δίκης, η δικογραφία θα διανθιστεί και με άλλα στοιχεία, ενώ σε σχέση με το ένα υπάρχει περίπτωση εμπλοκή και άλλου ατόμου, επεσήμανε πως «εφόσον υπήρχε οποιοσδήποτε που είχε και έχει στοιχεία, καλό είναι να πάνε στον εισαγγελέα».

«Δεν μπορώ να τοποθετήσω χωρίς νέα στοιχεία» ξεκαθάρισε.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στη μικρή Λυδία, σημειώνοντας πως «η επιμέλεια ασκείται από την οικογένεια της Καρολάιν Κράουτς» και διαβεβαίωσε πως «συμπλέουν και οι δύο οικογένειες για το καλό του παιδιού».

Υπενθυμίζεται οτι ο εισαγγελέας, Γιώργος Νούλης, είχε πει:

«Μετά και τη συγκεκριμένη πολλοστή θερμή φιλονικία του ζεύγους, ο κατηγορούμενος αποφάσισε να προχωρήσει στην εκτέλεση σχεδίου εξόντωσης της συζύγου του, που από καιρό καλλιεργούσε στη σκέψη του, με σκοπό να απαλλαγεί από την παρουσία της και να απομείνει μόνος με το παιδί τους» αναφερόταν στην πρότασή του.