Ελλάδα

Οργή Καπραβέλου για το άνοιγμα των σχολείων: Τα σχολεία έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο 4ο κύμα (βίντεο)

intime intime
Εξοργισμένος με την απόφαση της Επιτροπής να προτείνει άμεσα άνοιγμα των σχολείων εμφανίστηκε ο συντονιστής της Β' ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος.

«Λυπάμαι πολύ. Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι ανοιχτά νοσοκομεία. Δεν υπάρχει κανείς γονιός που να θέλει ανοιχτά σχολεία και κλειστά νοσοκομεία. Έρχομαι από πολύ δύσκολη εφημερία. Το 70% πρέπει να είναι Όμικρον» ανέφερε ο Νίκος Καπραβέλος μιλώντας στο MEGA.

O ίδιος συμπλήρωσε σε δραματικούς τόνους: «Οι μονάδες είναι στο 100%. Έχουμε διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ. Δεν καταννοώ τη συζήτηση που γίνεται. Δεν ζητήσαμε κλείσιμο των σχολείων, ζητήσαμε να μην κλείσουν τα νοσοκομεία. Δείτε τον αριθμό των νεκρών. Δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να κλείνουμε τα μάτια στα θύματα που έχουμε κάθε μέρα, στους αρρώστους που είναι εκτός ΜΕΘ και να μην συζητάμε μια μικρή παράταση των σχολικών διακοπών».

Διαφωνώντας κάθετα με την παραδοχή ότι τα πρωτόκολλα στα σχολεία «δούλεψαν» το προηγούμενο διάστημα, ο Νίκος Καπραβέλος ανέφερε: «Μιλάμε από τον Αύγουστο ότι ένα σημαντικό κομμάτι του τέταρτου κύματος που θρηνήσαμε τόσους νεκρούς ήταν τα σχολεία και ζητήσαμε μέχρι χειμερινές διακοπές στα σχολεία... Ποιοι είναι αυτοί που συμβιβάστηκαν με τον αριθμό των θανάτων; Τα σχολεία δεν έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη διασπορά και στο τέταρτο κύμα; Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι ευχαριστημένη η Επιτροπη. Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με το θάνατο. Δεν είμαι ευχαριστημένος από την εξέλιξη του τέταρτου κύματος. Χαιρόμαστε με 21.000 νεκρούς;

Ο Καναδάς παρατείνει δύο εβδομάδες τις διακοπές των σχολείων. Έχει βέβαια οικονομία που το αντέχει. Εμείς δεν επεκτείνουμε καν την υποχρεωτικότητα στους εμβολιασμούς».