Ελλάδα

Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Αναβαθμίζονται οι έρευνες, καταγγελίες για ανήλικα κορίτσια στο πάρτι (βίντεο)

Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Αναβαθμίζονται οι έρευνες, καταγγελίες για ανήλικα κορίτσια στο πάρτι (βίντεο)
Αναβάθμιση της έρευνας στο ανώτατο δικαστικό επίπεδο προκάλεσε η χθεσινή παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλειώτα, αναφορικά με την σοκαριστική υπόθεση βιασμού 24χρονης γυναίκας σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης

Σε πλήρη εξέλιξη παραμένουν οι έρευνες των αρχών στη Θεσσαλονίκη, οι οποίες πλέον κινούνται προς δύο διακριτές κατευθύνσεις.

Στ΄όχος της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης αποτελεί πλέον όχι μόνο η απόδοση ευθυνών για το βιασμό 24χρονης γυναίκας στη διάρκεια πάρτι σε γνωστό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αλλά, παράλληλα, κι η αναζήτηση τυχόν κυκλώματος μαστροπείας, το οποίο δρούσε προωθώντας γυναίκες σε αντίστοιχα πάρτι.

Σημειώνεται πως το θύμα αναγνώρισε χθες και δεύτερο πρόσωπο που εμπλέκεται στην υπόθεση.

Στο μεταξύ όπως είχε δηλώσει και ο δικηγόρος της Αθανάσιος Ζιωγας, αναμένονται και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων όπου εξετάζεται το ενδεχόμενο η 24χρονη να «ναρκώθηκε» - καθώς όπως κατάθεσε η ίδια ξύπνησε το πρωι σχεδόν γυμνή στο δωμάτιο του ξενοδοχείου με διάφορα περίεργα αντικείμενα δίπλα της και τότε αντιλήφθηκε το τι έχει συμβεί.

«Στο πάρτι συμμετείχαν και ανήλικα κορίτσια»

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο εργοδότης της 24χρονης κοπέλας, στο πάρτι συμμετείχαν «εφτά άνδρες και 12 με 14 γυναίκες».

«Είναι ένα νυφοπάζαρο εκεί, έτσι λειτουργεί το σύστημα. Είμαστε εφτά άνδρες και φέρνουμε εκεί γυναίκες και βλέπουμε».

Μάλιστα, όπως τόνισε μιλώντας στο Open, στο πάρτι συμμετείχαν και ανήλικα κορίτσια.

Πιο συγκεκριμένα, μαζί με την 24χρονη ήταν και μια φίλη της μόλις 17,5 ετών. «Το αντιλαμβάνεστε αυτό;», διερωτήθηκε ο εργοδότης του θύματος. «Oι άνθρωποι είναι εγκληματίες». 

Αναφορές για εμπλοκή αθλητών στον βιασμό

Αίσθηση προκαλέσαν, παράλληλα, χθες οι αναφορές του ακτιβιστή Ηλία Γκιώνη στην εμπλοκή αθλητών στην υπόθεση του βιασμού της κοπέλας.

Μιλώντας στο Οpen, o πρόεδρος Ομοσπονδίας Πυγμαχίας Χάρης Μαριόλης δήλωσε κατηγορηματικά πως δεν υφίσταται εμπλοκή πυγμάχου στο εν λπογω έγκλημα, αλλά και πως δεν μπορεί ο καθένας να δηλώνει πυγμάχος επειδή πηγαίνει στο γυμναστήριο και κάνει μια προπόνηση.

Το θύμα δέχεται απειλές για τη ζωή του

Υπενθυμίζεται πως η 24χρονη που κατήγγειλε τον βιασμό της σε σουίτα ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη, δέχεται απειλές για τη ζωή της. Μάλιστα, η νεαρή μένει σε φιλικά σπίτια και γύρω της υπάρχουν πάντα άνθρωποι όπως επεσήμανε ο Χρήστος Καραθανάσης μιλώντας την Δευτέρα στο MEGA.

«Φιλοξενείται αυτήν την στιγμή από κάποια άτομα γιατί αντιλαμβάνεστε ότι φοβάται, είναι ένα κύκλωμα της νύχτας, είναι ένα κύκλωμα που έχει μπλέξει, οι απειλές είναι πάρα πολλές και προσπαθεί και φυλάγεται. Το να προστατέψει τον εαυτό της, έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει. Δεν είναι μόνη της, καθημερινά γίνεται μία συσπείρωση δίπλα της, δεν είναι μόνη της» υπογράμμισε.

Τα 4 κρίσιμα ερωτήματα

Στο μικροσκόπιο των Αρχών που διερευνούν την υπόθεση η οποία έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις, είναι τέσσερα ερωτήματα σύμφωνα με το STAR:

1.Η κοπέλα καταγγέλλει ότι ξυπνά μόνη της και γυμνή στο δωμάτιο 602 το οποίο έχει κλειστεί στο όνομα του κατηγορουμένου. Πού ήταν ο 27χρονος όταν ξύπνησε η κοπέλα και γιατί είχε εξαφανιστεί;

2.Γιατί βρέθηκε στην κατοχή του κατηγορουμένου το κλειδί από το δωμάτιο 510 που είχε κλείσει η κοπέλα γιατί δεν αισθανόταν καλά;

3.Σε ποιον ανήκει το χάπι συγκεκριμένης εταιρείας για στυτική λειτουργία και βρέθηκε στην έρευνα που έγινε στο δωμάτιο 602 που φέρεται να έγινε ο βιασμός;

4.Ποιος έκλεισε το δωμάτιο 401 στο οποίο έγινε το πάρτι;