Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκαν οι συνεργοί του 23χρονου για τη δολοφονία του Άλκη, σφίγγει ο κλοιός

Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκαν οι συνεργοί του 23χρονου για τη δολοφονία του Άλκη, σφίγγει ο κλοιός
Πολύ κοντά στους συνεργούς του 23χρονου Αλβανού Αυξεντίου Circau ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του 19χρονου φοιτητή Άλκη Καμπανού βρίσκεται πλέον η ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι οποίες μίλησαν στο thesstoday.gr, οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής, έχουν ταυτοποιήσει τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης, οι οποίοι ήταν μαζί με τον Circau στο αυτοκίνητο.

Κρίσιμος αποδείχθηκε σύμφωνα με το thesstoday, ο ρόλος του οπτικού υλικού από τις κάμερες ασφαλείας στη γειτονιά όπου σημειώθηκε η επίθεση, αλλά και η κατοπινή αξιοποίηση πληροφοριοδοτών μέσα από το χώρο των οργανωμένων οπαδών, οι οποίοι θεωρούν πώς ανεξέλεγκτες συμμορίες κακοποιών οι οποίες έχουν παρεισφρήσει στους Συνδέσμους Φιλάθλων χρησιμοποιούν ως πρόσχημα οπαδικές διαφορές, ώστε να συνεχίζουν ανενόχλητοι την εγκληματική τους δράση, με κλοπές, ξυλοδαρμούς και δολοφονίες.

Στην περίπτωση των δολοφόνων του Άλκη, πρόκειται για σεσημασμένους οπαδούς, συλληφθέντες και αυτοί -όπως ο βασικός κατηγορούμενος- για χουλιγκανισμό, οι οποίοι όμως έχουν βεβαρημένο ποινικό παρελθόν ληστειών και κλοπών.

Αυτές οι ομάδες, σαν αυτή στην οποία ανήκε ο 23χρονος Αλβανός έχουν περάσει πλέον σε απρόκλητες δολοφονικές επιθέσεις, κατά μεμονωμένων ατόμων.

«Σφίγγει» ο κλοιός γύρω από τους δράστες της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη.

Ο 23χρονος συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο της πόλης ώστε να παρουσιαστεί στον εισαγγελέα, με το συγκεντρωμένο πλήθος να του επιφυλάσσει μία «θερμή» υποδοχή. Μετήχθη στο δικαστήριο συνοδεία δύο αστυνομικών και αποδοκιμάστηκε εντόνως από άτομα που ήταν στο σημείο.

Τα στοιχεία που δείχνουν ενοχή του

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, είναι δύο τα στοιχεία που δείχνουν την ενοχή του 23χρονου, ωστόσο ο ίδιος επιμένει στην αθωότητά του και αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στη δολοφονική επίθεση.

Ειδικότερα, η αστυνομία έχει λάβει μαρτυρίες από τους δύο τραυματίες από την επίθεση, που αναμένεται να λάβουν εξιτήριο από το νοσοκομείο, ίσως και εντός της σημερινής ημέρας.
Ο ένας εξ αυτών φαίνεται ότι έχει αναγνωρίσει τον συλληφθέντα ως το άτομο που χτυπούσε τον Άλκη και κρατούσε το δρεπάνι με το οποίο τραυματίστηκε ο 19χρονος. Σημειώνεται πως το θύμα δέχθηκε χτύπημα στον μηρό, κοντά στη βουβωνική χώρα, και η αιμορραγία του ήταν ακατάσχετη.

Άλλο ένα στοιχείο σε βάρος του 23χρονου είναι το όχημά του. Το αυτοκίνητο, που είναι στο όνομά του, κατεγράφη από τις κάμερες ασφαλείας στην περιοχή και η εικόνα είναι αρκετά καθαρή.
Στο όχημα επέβαινε ο συλληφθείς κι άλλα δύο άτομα, με τις Αρχές να κρίνουν πως είναι θέμα χρόνου η ταυτοποίηση των στοιχείων τους. Άρα, μπορεί να μην είμαστε μακριά και από άλλες συλλήψεις.

«Ζήτημα τιμής για την ΕΛΑΣ»

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε σημερινή του συνέντευξη στον ΑΝΤ1, διαβεβαίωσε πως όλοι οι υπεύθυνοι θα εντοπιστούν και θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.
«Ήταν και είναι ζήτημα τιμής για την Ελληνική Αστυνομία να ολοκληρώσει την έρευνα» είπε ο υπουργός. «Η εικόνα που έχω είναι πως υπάρχουν πολύ σημαντικά στοιχεία. Θα βρεθούν όλοι οι ένοχοι και θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη» δεσμεύτηκε.