Ελλάδα

Καλάβρυτα: Η απόκοσμη βουνοπλαγιά όπου ξεψύχησαν οι τρεις ορειβάτες (εικόνες)

Καλάβρυτα: Η απόκοσμη βουνοπλαγιά όπου ξεψύχησαν οι τρεις ορειβάτες (εικόνες)
Απόκοσμες είναι οι εικόνες από τη βουνοπλαγιά στα Καλάβρυτα όπου βρήκαν τραγικό θάνατο οι τρεις αναρριχητές, παρασυρμένοι από χιονοστιβάδα

Οι εικόνες δείχουν με τον πιο εύγλωττο τρόπο ότι εκείνα τα δραματικά δευτερόλεπτα οι τρεις ορειβάτες είχαν ελάχιστες ελπίδες να σωθούν, καθώς ο χρόνος της αντίδρασης ήταν πολύ πολύ λίγος και η διαμόρφωση του εδάφους ιδιαίτερα  δύσκολη ακόμα και για τους πιο έμπειρους όπως αυτοί οι τρεις φίλοι. 

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 1Α

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά επικίνδυνο σημείο στα Καλάβρυτα και -λογικά- όταν η χιονοστιβάδα άρχισε να τους πλησιάζει, δεν είχαν μεγάλα περιθώρια αντίδρασης. Έτσι, Παρασύρθηκαν και βρήκαν τραγικό θάνατο στη χιονισμένη και απότομη πλαγιά.

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 2Α

Για τον εντοπισμό των τριών αναρριχητών είχε στηθεί μια μεγάλη επιχείρηση από τα ξημερώματα της Κυριακής, Στην επιχείρηση συμμετείχαν και δυο ελικόπτερα του ενιαίου κέντρου συντονισμού έρευνας – διάσωσης και της Πυροσβεστικής, στην ευρύτερη περιοχή, «Ύδατα Στυγός», κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο. Στην περιοχή επιχειρούσαν ακόμη 22 πυροσβέστες με την ορειβατική ομάδα έρευνας και διάσωσης της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, ένα ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα, καθώς και ομάδα χειριστών εναέριων συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών, αλλά και χιονοδρόμοι-στελέχη του Χιονοδρομικού Καλαβρύτων.

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 3Α

Οι διασώστες κατάφεραν να φτάσουν στο σημείο μετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες. Εντόπισαν τις σορούς των θυμάτων και αμέσως μετά άρχισαν να φωτογραφίζουν το σημείο.