Ελλάδα

Τρεις ύποπτοι στη ΓΑΔΑ για την υπόθεση απαγωγή του Γιώργου Κυπαρίσση, τα πρώτα λόγια του επιχειρηματία (βίντεο)

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI) (Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
Ραγδαίες εξελίξεις σημειώνονται στην υπόθεση απαγωγής του επιχειρηματία Γιώργου Κυπαρίσση καθώς τρεις ύποπτοι έχουν οδηγηθεί στη ΓΑΔΑ.

«Πρωινές ώρες σήμερα 5/3/22 προσήχθησαν στο τμήμα εγκλημάτων κατά ζωής και προσωπικής ελευθερίας 41χρονος, 34χρονος και 39χρονη ημεδαποί, οι οποίοι εξετάζονται για τη συμμετοχή τους στην υπόθεση αρπαγής επιχειρηματία», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Αστυνομία είναι πολύ κοντά στην εξιχνίαση της υπόθεσης απαγωγής του Γ. Κυπαρίσση.

Σημειώνεται, ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, επισκέφτηκε σήμερα τη ΓΑΔΑ προκειμένου να ενημερωθεί τόσο για την υπόθεση της απαγωγής, που εξιχνιάζεται, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, όσο και για άλλα θέματα.

Τα τρία άτομα που έχουν προσαχθεί δεν έχουν ομολογήσει, έως αυτή την ώρα, όπως αναφέρουν στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αστυνομικές πηγές, ενώ προσθέτουν ότι από την αξιοποίηση των στοιχείων θεωρείται βέβαιη η εμπλοκή τους στην απαγωγή.

«Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό» δήλωσε σήμερα ο επιχειρηματίας στην ΕΡΤ μετά το τέλος της περιπέτειας δύο μηνών που έζησε με την απαγωγή του.

«Είναι σοκ όλη αυτή η φάση. Ήμουν σε ένα δωμάτιο τόσο καιρό» είπε ο 40χρονος. 

«Μου είπαν "κατέβα κάτω", μου έβαλαν χειροπέδες και μου φόρεσαν κουκούλα πριν με βάλουν στο αυτοκίνητο», τόνισε περιγράφοντας τη στιγμή της απαγωγής του.

Τον άφησαν ελεύθερο στην περιοχή του Τατοΐου

Σημειώνεται, ότι οι απαγωγείς, που τον άφησαν ελεύθερο στην περιοχή του Τατοΐου, ζητούσαν λύτρα περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ για να τον αφήσουν ελεύθερο. Από εκεί πήρε ταξίδι και επέστρεψε σπίτι του! 

Για την ώρα δεν έχει δεν γίνει γνωστό το ύψος του ποσού που κατέβαλε η οικογένειά του αν και υπάρχουν φήμες ότι άγγιξε τα 800.000 ευρώ.

Ο επιχειρηματίας πρόκειται να καταθέσει σήμερα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.