Ελλάδα

Κακοκαιρία Φίλιππος: Για μπόρες χιονιού προειδοποιεί ο Αρναούτογλου (βίντεο)

(Φωτ.: EUROKINISSI) (Φωτ.: EUROKINISSI)
Ιδιαίτερη προσοχή στους πολίτες και ειδικότερα στους οδηγούς συστήνει ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου με αφορμή την επέλαση της κακοκαιρίας Φίλιππος.

Ο Σάκης Αρναούτογλου επισημαίνει ότι αύριο ο καιρός θα έχει... αντιφατικό πρόσωπο. Ενώ το μεσημέρι της Πέμπτης (10/3) θα καταγράφονται θερμοκρασίες +7 και +8 βαθμοί Κελσίου, μετά από λίγη ώρα θα πέφτει πυκνό χιόνι!

«+7 με +8 βαθμούς Κελσίου το μεσημέρι της Πέμπτης και στο "καπάκι" χιόνι; Κι όμως γίνεται και θέλει προσοχή από τους οδηγούς στις περιοχές όπου θα σημειωθεί κυρίως με τη μορφή μπόρας και αφού μάλιστα προηγηθούν και αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας...», προειδοποιεί ο έμπειρος προγνώστης του καιρού, σε ανάρτησή του στο facebook.

Σύμφωνα με τον Σ. Αρναούτογλου, από τη νύχτα της Τετάρτης η κακοκαιρία Φίλιππος θα φέρει κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις στα νότια της Χαλκιδικής, στις Σποράδες, στα ανατολικά της Μαγνησίας, στην Εύβοια, στη Φθιώτιδα, στη Βοιωτία, στην Αττική, στις Κυκλάδες και στα ορεινά της Κρήτης.

Τα φαινόμενα θα γίνουν πιο έντονα μετά το μεσημέρι με τις χιονοπτώσεις να σημειώνονται σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα.

Η Αττική θα έχει αρκετή συννεφιά από το πρωί η οποία θα δίνει κυρίως στα βόρεια, βορειοανατολικά και ανατολικά κάποιες χιονοπτώσεις ακόμα και πολύ χαμηλά.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας οι χιονοπτώσεις θα γίνουν περισσότερες και θα εντοπίζονται κυρίως πάνω από τα 200 μέτρα, πρόσκαιρα ίσως και λίγο πιο χαμηλά. Από το βράδυ ο καιρός θα παρουσιάσει μια μικρή βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα 6 με 7 μποφόρ στα ανατολικά και η θερμοκρασία στους 5 με 8 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, η μέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια αλλά σταδιακά και προς το μεσημέρι θα συννεφιάσει στις περισσότερες περιοχές και κατά πάσα πιθανότητα μετά το μεσημέρι θα υπάρχει ένα πέρασμα από παροδικές χιονοπτώσεις και μπόρες χιονιού. Ο βοριάς θα φτάνει στα ανοιχτά τα 8 μποφόρ και η θερμοκρασία τους 0 με 8 βαθμούς Κελσίου.