Ελλάδα

Πόλεμος: Κραυγή αγωνίας από την σύζυγο του Έλληνα πρόξενου στη Μαριούπολη, «σας παρακαλώ σώστε τις ζωές τους» (βίντεο)

Screenshot Screenshot
Την επιστροφή του γενικού πρόξενου της Ελλάδας στη Μαριούπολη, Μανώλη Ανδρουλάκη περιμένει με αγωνία η οικογένειά του, όπου η επιχείρηση απεγκλωβισμού του έχει ήδη ξεκινήσει.

«Σας παρακαλώ, σώστε τις ζωές τους! Όσο περισσότερο μένουν εκεί, τόσο χάνουν την ελπίδα ότι θα σωθούν, η υγεία τους χειροτερεύει και φοβούνται για τη ζωή τους κάθε στιγμή!» ανέφερε η σύζυγος του Έλληνα πρόξενου στο mega

Είναι η κραυγή αγωνίας της Ασελίνα για τον σύζυγο της, Μανώλη Ανδρουλάκη, τον Έλληνα πρόξενο που παραμένει εγκλωβισμένος σε καταφύγιο της Μαριούπολης.

«Βρίσκεται σε καταφύγιο εδώ και δύο εβδομάδες χωρίς καθαρό αέρα, χωρίς τις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής, χωρίς τρόφιμα, χωρίς επικοινωνία» πρόσθεσε.

«Είναι μία κατάσταση ρευστή γι’ αυτό και ο Μανώλης πρέπει να έχει συνέχεια επαφή με το, με τους προϊσταμένους του. Υπάρχουν μια μωρά μέσα και δεν ξέρουν αν χρειαστούν τα παιδιά γιατρό τι θα γίνει. Ο Μανώλης μου μίλησε για ένα μωρό που έχουν το οποίο είναι περίπου 10 ημερών και είναι γύρω στα 80 άτομα» υπογράμμισε ο πατέρας του Μανώλη Ανδρουλάκη.

Ο Μανώλης Ανδρουλάκης είχε αναλάβει το προξενείο μόλις δύο μήνες πριν από τη ρωσική εισβολή. Σήμερα είναι ο μοναδικός ευρωπαίος πρόξενος που έχει απομείνει στην ισοπεδωμένη Μαριούπολη.

«Ακόμα και σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, από τη στιγμή που υπάρχει το ελληνικό στοιχείο εκεί, δεν θα τους άφηνε. Ο αδερφός μου είναι ένας άνθρωπος με πολύ έντονο το αίσθημα του καθήκοντος» συμπλήρωσε η αδελφή του πρόξενου, Αμαλία Ανδρουλάκη.