Ελλάδα

Ραγδαίες εξελίξεις για τον θάνατο της Τζωρτζίνας: Τι «μαρτυρά» ότι προηγήθηκαν πολλές απόπειρες δολοφονίας

Ραγδαίες εξελίξεις για τον θάνατο της Τζωρτζίνας: Τι «μαρτυρά» ότι προηγήθηκαν πολλές απόπειρες δολοφονίας
Συνταρακτικές είναι οι αποκαλύψεις για την υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα, με τη μητέρα τους, Ρούλα Πισπιρίγκου, να κατηγορείται για ανθρωποκτονία, μάλιστα είχε προσπαθήσει και άλλες φορές στο παρελθόν να τη δολοφονήσει.

Σοκ έχει προκαλέσει στο Πανελλήνιο η σύλληψη της 39χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Πριν λίγο μάλιστα έφυγε από την Ευελπίδων απο όπου έλαβε προσθεσμία να απολογηθεί τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι.

Η κατηγορία που της έχει απαγγελθεί είναι ανθρωποκτονία από πρόθεση καθώς βρέθηκε μεγάλη ποσότητα κεταμίνης η οποία δεν είχε χορηγηθεί από τους γιατρούς.

Ωστόσο, υπάρχουν όπως όλα δείχνουν, σοβαρές ενδείξεις ότι η μητέρα της Τζωρτζίνας, Ρούλα Πισπιρίγκου αποπειράθηκε πολλές φορές να σκοτώσει το 9χρονο παιδί της με κεταμίνη.

Πιο συγκεκριμένα, στον οργανισμό του άτυχου παιδιού, οι ποσότητες κεταμίνης ήταν 6 mg ανά λίτρο αίματος. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι η κεταμίνη εξαφανίζεται από ζωντανούς οργανισμούς μέσα σε μιάμιση ώρα περίπου, γεγονός που κατά πάσα πιθανότητα σημαίνει ότι αυτός που το χορηγούσε στο παιδί, το γνώριζε.

Η κεταμίνη προκαλεί σπασμούς ενώ, έχει γίνει ήδη γνωστό πως συνολικά η Τζωρτζίνα είχε εννέα επεισόδια που μπορεί να οφείλονται σε χορήγηση κεταμίνης, γεγονός που οδηγεί στην υπόθεση ότι ενδεχομένως να έγιναν εννέα απόπειρες ανθρωποκτονίας εις βάρος της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Σε 20 λεπτά επήλθε ο θάνατος της Τζωρτζίνας

Σε λιγότερα από 20 λεπτά μπορούσε να προκαλέσει το θάνατό της Τζωρτζίνας, η μεγάλη ποσότητα κεταμίνης που «έδειξαν» οι τοξικολογικές εξετάσεις του 9χρονου κοριτσιού από την Πάτρα.

Το κρίσιμο χρονικό διάστημα που φαίνεται να χορηγήθηκε η συγκεκριμένη ουσία, στο δωμάτιο του Νοσοκομείου «Παίδων», βρισκόταν μόνο η 33χρονη μητέρα του κοριτσιού, που συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης. Για τα ευρήματα των εξετάσεων είχε ενημερώσει λίγη ώρα νωρίτερα τις αρχές ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης.

Τι προκαλεί η ουσία που βρέθηκε στη Τζωρτζίνα

Η κεταμίνη κυκλοφορεί σε υγρή μορφή ή σε λευκή σκόνη. Χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες στην κτηνιατρική ως αναισθητικό-καταπραϋντικό φάρμακο. Έχει κοινά χαρακτηριστικά με το PCP (phencyclidine), αλλά η δράση της είναι πολύ πιο άμεση. Συνήθως η δράση της αρχίζει 5 με 10 λεπτά μετά τη λήψη και διαρκεί δύο με τρεις ώρες.

Η ουσία έχει συνδυαστεί με σεξουαλικές επιθέσεις, τα λεγόμενα «date-rapes», με τα θύματα να μην μπορούν να θυμηθούν γεγονότα που συνέβησαν όσο ήταν υπό επήρεια του φαρμάκου.

Προκαλεί παραισθήσεις, τρέμουλο και μειωμένη αντίληψη του χώρου και του χρόνου. Επίσης, με τη χρήση της έχει αναφερθεί σταδιακή μείωση της δυνατότητας μάθησης, αμνησία και μειωμένη κινητικότητα. Μεγάλες δόσεις και μακροχρόνια χρήση προκαλούν κατάθλιψη, υψηλή πίεση και δεν αποκλείονται θανατηφόρα αναπνευστικά προβλήματα.