Ελλάδα

Άκης Τσελέντης για τους απανωτούς σεισμούς στη Θήβα

Άκης Τσελέντης για τους απανωτούς σεισμούς στη Θήβα
Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας και καθηγητής Σεισμολογίας, Άκης Τσελέντης, δήλωσε οτι δεν ανησυχεί για τους δυο σεισμούς στη Θήβα.

Ο Άκης Τσελέντης μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ για τους σεισμούς στη Θήβα, σημείωσε ότι «δεν έχουμε ενεργοποίηση κάποιου μεγάλου ρήγματος» και διευκρίνισε ότι αυτό που συμβαίνει τώρα στην περιοχή είναι η ενεργοποίηση ενός μικρού ρήγματος με δυο κλάδους.

Παράλληλα, τόνισε ότι η πόλη της Θήβας είναι μια αρχαία πόλη και πολλά κτίρια έχουν κτιστεί πάνω σε ερείπια.

Ο κ. Τσελέντης δήλωσε ότι την ερχόμενη Πέμπτη θα επισκεφθεί τη Θήβα για να μιλήσει με τους τοπικούς φορείς αλλά σε κάθε περίπτωση ο ίδιος δεν ανησυχεί από την σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων ημερών που έχει δώσει σεισμούς μέχρι και 3,9 Ρίχτερ, όπως σήμερα λίγο πριν από τις 3 το απόγευμα.

Υπενθυμίζεται οτι σεισμός μεγέθους 3,9 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 10:38 το πρώι της Πέμπτης (7/4) στη Θήβα. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το εστιακό βάθος του σεισμού, στα 14 χλμ., με επίκεντρο 6 χλμ. ανατολικά της Θήβας.

Παράλληλα νέος σεισμός 3,9 ρίχτερ έγινε λίγο μετά τις 14:30 στην Θήβα και έγινε αισθητός και στην Αττική. Δέκα λεπτά αργότερα έγινε και δεύτερο σεισμός μεγέθους 3,6 ρίχτερ, ενώ λίγο πριν τις 11 το πρωί είχε γίνει σεισμός με το ίδιο επίκεντρο μεγέθους 3,8 βαθμών.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο όλες οι δονήσεις είχαν μικρό εστιακό βάθος και το επίκεντρό τους ήταν 6 χιλιόμετρα από την Θήβα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ