Ελλάδα

«Συμβόλαιο θανάτου» στη Βοιωτία, «εκτέλεσαν» τον Γιάννη Σκαφτούρο μέσα στο σπίτι του

«Συμβόλαιο θανάτου» στη Βοιωτία, «εκτέλεσαν» τον Γιάννη Σκαφτούρο μέσα στο σπίτι του
Συμβόλαιο θανάτου εκτελέστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα και συγκεκριμένα λίγο πριν τη 13:00 στη Βοιωτία. Νεκρός μέσα στο εξοχικό του σπίτι στα Δερβενοχώρια της Βοιωτίας βρέθηκε ο Γιάννης Σκαφτούρος.

Ο Γιάννης Σκαφτούρος είχε απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις ελληνικές Αρχές, ενώ είχε απασχολήσει στο παρελθόν και για την απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα πλησίασαν δυο άτομα που επέβαιναν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού, τον «γάζωσαν» με καλάζνικοφ και στη συνέχεια εξαφανίσθηκαν.

Το φονικό έγινε στα Σκούρτα Βοιωτίας, κοντά στα Δερβενοχώρια, όπου ο 55χρονος που κατά το παρελθόν είχε κατηγορηθεί ακόμη και για σχέσεις με τη Greek Mafia, είχε εξοχικό σπίτι και περνούσε πολύ από τον καιρό του τελευταία, απ’ όταν βγήκε από τη φυλακή, το 2018.

Ο Γιάννης Σκαφτούρος έπεσε νεκρός, ενώ τραυματίστηκαν άλλα δυο άτομα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι μία εξ' αυτών είναι και η κόρη του. Ο άνδρας που τραυματίστηκε, έχει χτυπηθεί στα πόδια και αναμένεται να μεταφερθεί στο Αττικόν νοσοκομείο.

Για το συμβόλαιο θανάτου διενεργεί προανάκριση το τμήμα ασφάλειας Θηβών.

Ο Γιάννης Σκαφτούρος θεωρούνταν το «δεξί χέρι» του Βασίλη Στεφανάκου. Ο «θείος Τζο» είχε καταδικαστεί ως μέλος του «συνδικάτου του εγκλήματος» και για συμμετοχή σε κύκλωμα εκβιασμών.

Το 2018 τον είχαν μαχαιρώσει μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, επίθεση που είχε θεωρηθεί συμβόλαιο θανάτου.