Ελλάδα

Επιχείρηση-σκούπα στο κέντρο της Αθήνας στη σκιά της κόντρας Μπακογιάννη-Θεοδωρικάκου!

Επιχείρηση-σκούπα στο κέντρο της Αθήνας στη σκιά της κόντρας Μπακογιάννη-Θεοδωρικάκου! Φωτογραφία: DNEWS
Μεγάλη επιχείρηση σκούπα της αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, προς το Μεταξουργείο, την πλατεία Βάθη και από την Ομόνοια έως την πλατεία Καραϊσκάκη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας ο αριθμός των προσαχθέντων θα υπερβεί κατά πολύ τα 100 άτομα, καθώς έχουν γίνει πολλοί έλεγχοιθ στις οδούς Γερανίου, Ζήνωνος, Βούλγαρη, νικηφόρου, Βηλαρά, Αγησιλάου, Σωκράτους και Κουμουνδούρου.

ΣΚΟΥΠΑ 1

Κατά τις ίδιες πληροφορίες υπάρχουν δεκαδες αλλοδαποί που δεν διαθέτουν νομιμοποιητικά έγγραφα, όπως και τοξικομανείς οι οποίοι παρότι Έλληνες είναι «αχαρτογράφητοι».

ΣΚΟΥΠΑ 2

ΣΚΟΥΠΑ 3

Μεταξύ άλλων ελέγχεται και το ενδεχόμενο ορισμένοι εξ αυτών να καταζητούνται με διεθνή εντάλματα επειδή έχουν γίνει ανάλογες συλλήψεις στο παρελθόν.

Αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση έλεγαν πως γίνεται μια ακόμη προσπάθεια να παταχθεί η παραβατικότητα στο κέντρο της Αθήνας. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιχείρηση αυτή έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά την κόντρα  που ξέσπασε ανάμεσα στον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, με τον πρώτο να καλεί τον δεύτερο να... τον δεχθεί στο γραφείο του προκειμένου να βρεθούν από κοινού λύσεις για την παραβατικότητα στο κέντρο της Αθήνας. 

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με ανακοίνωσή του απάντησε στον κ. Μπακογιάννη αναφέροντας ότι ο «δήμαρχος Αθηναίων είναι σε συνεχή επαφή και συνεργασία με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριο Οικονόμου, ο οποίος παρακολουθεί από κοντά τις δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας για την ενίσχυση της ασφάλειας στο κέντρο και στις γειτονιές της Αθήνας».