Ελλάδα

Φωτιά στο Πόρτο Γερμενό: Εντολή εκκένωσης από το 112, πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Φώτο αρχείου Φώτο αρχείου
Μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι του οικισμού Μύτικα με εντολή να εκκενώσουν την περιοχή λόγω της φωτιάς που απειλεί σπίτια στην περιοχή

Μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι του οικισμού Μύτικα με εντολή να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς τη Ψάθα εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Πόρτο Γερμενό.

Το Πόρτο Γερμενό δεν κινδυνεύει. Η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη και κατευθύνεται προς το βουνό νοτιοανατολικά. Τα εναέρια μέσα ρίχνουν στην κορυφογραμμή για να μην γυρίσει προς Ψαθά. Το εγχείρημα πυρόσβεσης γίνεται πιο δύσκολο καθώς η πρόσβαση των επίγειων δυνάμεων στα σημεία των εστιών, είναι δύσκολη.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την κατάσταση στο Πόρτο Γερμενό. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, επίγειες και εναέριες, επιχειρούν πλήρως και συντονισμένα, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Μάνδρας, Παναγιώτης Κολοβέντζος.

«Η φωτιά είναι μέσα στη χαράδρα και καίει δασικές εκτάσεις», είπε και πρόσθεσε: «Οι δυνάμεις επιχειρούν πλήρως και σε όλο το μέτωπο, όμως οι συνεχείς εναλλαγές του αέρα δυσκολεύουν πολύ το έργο τους. Αν δεν είχε αυτή την δύναμη ο αέρας, θα την είχαμε θέσει υπό έλεγχο, όμως αλλάζει συνεχώς και κάποιες στιγμές δυναμώνει πολύ».

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί ότι κάηκε κάποιο σπίτι, ωστόσο επειδή το μέτωπο κινείται προς τον Μύτικα, οι Αρχές προχώρησαν έγκαιρα σε εκκένωση. «Εκκενώθηκε προληπτικά ο Μύτικας, με εντολή να κινηθούν προς την Ψάθα. Από εκεί και πέρα, είμαστε σε πλήρη κινητοποίηση με όλες τις δυνάμεις μας», ανέφερε ο κ. Κολοβέντζος.

porto

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, η πυρκαγιά ξέσπασε στις 11.55 το πρωί και στο σημείο έσπευσαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Συγκεκριμένα, αυτή την ώρα επιχειρούν συνολικά 130 πυροσβέστες με 35 οχήματα, 6 πεζοπόρα τμήματα, 5 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

{https://twitter.com/DionisisGRS/status/1544251367191187457?s=20&t=12SrqLR38gLGX9j1OKbA0g}

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πυρκαγιά ξέσπασε από σκουπίδια πίσω από ξενοδοχείο της περιοχής και κατευθύνεται μέσα στο πυκνό δάσος πίσω από το αρχαίο κάστρο.

Ήδη μέλη της ομάδας Πυρκαγιά Ενημέρωση έχουν αναρτήσει φωτογραφίες από την περιοχή

photoporto5

Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία:

1. Επί της επαρχιακής οδού Οινόης – Πόρτο Γερμενό από το ύψος της ταβέρνας κρύο πηγάδι ρέυμα κυκλοφορίας προς Πόρτο Γερμενό

2. Επί της επαρχιακής οδού Αλεποχωρίου – Ψάθας – Βιλίων από το ύψος της οδού Πευκών ρέυμα κυκλοφορίας προς Ψάθα

{https://www.facebook.com/pyrkagia.enhmerwsh/posts/179588627851525}