Ελλάδα

Στην ανακρίτρια σήμερα η Ρούλα Πισπιρίγκου για να πάρει προθεσμία

Στην ανακρίτρια σήμερα η Ρούλα Πισπιρίγκου για να πάρει προθεσμία
Αναμένεται να μεταχθεί σήμερα στα δικαστήρια η Ρούλα Πισπιρίγκου, προκειμένου να εμφανιστεί ενώπιον της ανακρίτριας και να λάβει προθεσμία για να απολογηθεί για τη νέα κατηγορία που της αποδίδεται.

Την συμπληρωματική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης, στον οποίο είχε σταλεί η δικογραφία από την ανακρίτρια προκειμένου να υποβάλλει την πρόταση του προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Ωστόσο, εκείνος μελετώντας το περιεχόμενο των καταθέσεων και των στοιχείων των ιατροδικαστικών εκθέσεων έκρινε πως το επεισόδιο που οδήγησε σε τετραπληγία την αδικοχαμένη Τζωρτζίνα, δεν ήταν τυχαίο.

Από τις μαρτυρικές καταθέσεις των γιατρών και άλλα στοιχεία της δικογραφίας φαίνεται να προκύπτει ότι ενώ η 9χρονη νοσηλευόταν χωρίς παθολογικά ευρήματα μέσα σε λίγες ώρες κινδύνευσε να πεθάνει. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εισαγγελικός λειτουργός αποδίδει την καρδιακή ανακοπή που υπέστη το παιδί και οδήγησε στην τετραπληγία σε εξωτερική παρέμβαση.

Σύμφωνα με την κατηγορία, όλα τα στοιχεία «δείχνουν» ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου, που βρισκόταν στο πλευρό του παιδιού, προσπάθησε να κόψει το νήμα της ζωής του , ωστόσο, αυτό δεν έγινε καθώς οι γιατροί επενέβησαν άμεσα και κατάφεραν να το επαναφέρουν.