Ελλάδα

«Μας έψαχνε, δεν μπορούσε να συνέλθει», λένε οι γονείς του 6χρονου που κλειδώθηκε σε σχολικό στον Ασπρόπυργο (βίντεο)

«Μας έψαχνε, δεν μπορούσε να συνέλθει», λένε οι γονείς του 6χρονου που κλειδώθηκε σε σχολικό στον Ασπρόπυργο (βίντεο)
Ώρες τρόμου έζησαν το απόγευμα της Παρασκευής οι γονείς ενός 6χρονου μαθητή στον Ασπρόπυργο που κλειδώθηκε στο σχολικό για τουλάχιστον 2 ώρες. «Δεν μπορούσε να συνέλθει. Προσπαθούσα να τον ηρεμήσω. Είχε γραπωθεί πάνω μου. Σε καμία μάνα να μη συμβεί», λέει η μητέρα του.

Οι γονείς του ξεσπούν και εξιστορούν πώς ο 6χρονος γιος τους βρέθηκε δύο ώρες μετά το σχόλασμα κλειδωμένος σε ένα σχολικό λεωφορείο.

«Έπρεπε η συνοδηγός να πάει μέχρι το τελευταίο κάθισμα. Να δει αν ένα παιδάκι το πήρε ο ύπνος».

Το μεσημέρι της Παρασκευής, η γιαγιά του Τριαντάφυλλου περίμενε να παραλάβει το εγγονάκι της.

Είναι περασμένες 16.00 ωστόσο το σχολικό δεν έχει φανεί. Το παιδί κατά τις 16.30 δεν είχε έρθει ακόμα που είναι ο προβλεπόμενος χρόνος και τότε η γιαγιά καλεί τους γονείς του παιδιού.

«Ήμουν Σαλαμίνα και περίμενα πως και πως το καραβάκι για να έρθω», λέει ο πατέρας του.

Ο θείος του παιδιού πηγαίνει μέχρι το σχολείο εκεί όπου θα βρει την τελευταία εκπαιδευτικό στην πόρτα.

«Του λέει ότι όλα τα παιδιά επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο».

Οι γονείς καλούν πρώτα την αστυνομία ενώ βρίσκουν το τηλέφωνο του οδηγού ο οποίος τους είπε βέβαιος ότι «όλα τα παιδιά έχουν κατέβει».

Έχουν συμπληρωθεί δύο ώρες από την εξαφάνιση του παιδιού τους, με όλους τους ιθύνοντες να τους εξηγούν πως όλα τα παιδιά επιβιβάστηκαν και αποβιβάστηκαν κανονικά από το λεωφορείο.

«Είχε μείνει τελευταίος μέσα στο λεωφορείο. Είχε κατέβει ήδη η συνοδός. Και εκεί το λεωφορείο αντί να κάνει στάση στο σπίτι μας λίγο πιο κάτω, που τον περίμενε η γιαγιά του, έκανε αναστροφή και πήρε άλλη κατεύθυνση».

Ο 6χρονος περιέγραψε στους γονείς του με κάθε λεπτομέρεια τη διαδρομή που ακολούθησε το λεωφορείο το οποίο έφτασε μέχρι και τα διυλιστήρια.

«Λίγο πριν ξεκινήσουν τα σχολεία, του είχαμε πει ότι ‘μην ανησυχείς, ό,τι και να συμβεί εγώ και η μάνα σου θα σε βρούμε’ και το είχε συγκρατήσει ο Τριαντάφυλλος».

Συνελήφθη οδηγός και συνοδός

Ο 45χρονος οδηγός και η 60χρονη συνοδός συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα που τους άσκησε ποινική δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και παραπέμφθηκαν σε δίκη στο Αυτόφωρο.

«Αυτό που ισχυρίστηκαν είναι ότι το παιδί είχε ξαπλώσει στο πίσω κάθισμα και κατά τον έλεγχο ήταν στην τελευταία, πίσω πίσω στη γωνία και δεν το είδανε», λέει ο Λευτέρης Κοσμόπουλος, αντιπεριφερειάρχης δυτικής Αττικής.

«Ακόμα κι αν κοιμόταν, έπρεπε η συνοδός να πάει πίσω να κοιτάξει κάτω από τα καθίσματα. Έπρεπε να πάει μέχρι το τελευταίο κάθισμα», λέει η μητέρα του 6χρονου.

Η Γιώτα και ο Νίκος οι οποίοι προχώρησαν σε καταγγελία, ζητούν μέσω του LIVE NEWS τη λήψη δραστικών μέτρων για την ασφάλεια των παιδιών τους.

«Να γίνεται καταγραφή και πού κατεβαίνει το κάθε παιδί. Να υπάρχουν λίστες».

Το σχολικό ήταν μισθωμένο και μετέφερε παιδιά του δημοτικού σε απομακρυσμένες περιοχές του Ασπρόπυργου.