Ελλάδα

Πιέσεις της Δύσης προς τον Ερντογάν να σταματήσει τις «απειλές» στην Ελλάδα -Πόσο πιθανή είναι μια συνάντηση με Μητσοτάκη

Πιέσεις της Δύσης προς τον Ερντογάν να σταματήσει τις «απειλές» στην Ελλάδα -Πόσο πιθανή είναι μια συνάντηση με Μητσοτάκη
Οι δυτικές πιέσεις προς την Άγκυρα και τον Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν είναι πολύ ισχυρές για να σταματήσει τις «απειλές» σε βάρος της Ελλάδας. Μάλιστα στη Νέα Υόρκη ασκήθηκαν πιέσεις και στους συνεργάτες τους από ΗΠΑ και Γερμανία για να πέσουν οι τόνοι από την μεριά της Τουρκίας.

Σημειώνεται ότι σήμερα ο τουρκικός Τύπος επαναφέρει δημοσιεύματα με ψευδείς ισχυρισμούς περί πνιγμένων προσφύγων στο Αιγαίο από «παράνομες» απωθήσεις των ελληνικών αρχών, στη γραμμή που χάραξε και ο ίδιος ο Ερντογάν από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Για την ομιλία Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη, η εφημερίδα Hurriyet γράφει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός από τη μια έστειλε μήνυμα ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας αλλά από την άλλη η ελληνική πλευρά μιλά για παραβιάσεις του εναέριου χώρου της από την Τουρκία.

Να σημειωθεί ότι ο Ιμπραήμ Καλίν, εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας άφησε ανοιχτό ένα μικρό παράθυρο για συνάντηση μεταξύ του Ταγίπ Ερντογάν και του Κυριάκου Μητσοτάκη στις αρχές Οκτωβρίου στην Πράγα, στην πρώτη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας.

Σύμφωνα με τον σκαι, σε περίπτωση που όντως ο Τούρκος πρόεδρος επιλέξει να μεταβεί στην Πράγα για τη Σύνοδο, «δεν είναι πολύ πιθανό να συναντηθεί με τον Κυριακό Μητσοτάκη».