Ελλάδα

Νέα τροπή στην υπόθεση των παιδοβιαστών: Συνελήφθη η μητέρα της 12χρονης, τα στοιχεία που την έβαλαν «στο κάδρο»

Νέα τροπή στην υπόθεση των παιδοβιαστών: Συνελήφθη η μητέρα της 12χρονης, τα στοιχεία που την έβαλαν «στο κάδρο»
Ένταλμα σύλληψης για τη μητέρα της 12χρονης εκδόθηκε από την ΕΛΑΣ το απόγευμα της Τετάρτης - στο πλαίσιο της υπόθεσης των βιασμών και της κακοποίησής της από 53χρονο και 42χρονο στα Σεπόλια.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του βιασμού και της εκπόρνευσης 12χρονου κοριτσιού στα Σεπόλια, καθώς έπειτα από τις συλλήψεις του 53χρονου Ηλία Μίχου και του 42χρονου Γιάννη Σοφιανίδη, συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης η μητέρα του ανήλικου θύματος.

Με βάση τις πρώτες πληροφορίες, η βασική κατηγορία εις βάρος της μητέρας είναι για το αδίκημα της μαστροπείας.

Πιο συγκεκριμένα, το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε, καθώς φαίνεται πως προέκυψαν στοιχεία από «ύποπτα» εμβάσματα και οικονομικές συναλλαγές στις οποίες εμπλέκεται η 38χρονη γυναίκα. Γίνεται, δηλαδή, λόγος για έναν κύκλο πληρωμών - που μένει να διευκρινιστεί - με ορισμένα ποσά να πηγαίνουν από τον 53χρονο, αλλά και από άλλα πρόσωπα, προς τη μητέρα. Παράλληλα, φέρεται να έχουν εντοπιστεί και δεκάδες μηνύματα που αντάλλαζε η γυναίκα με τον Ηλία Μίχο.

Η γυναίκα συνελήφθη και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ, ενώ οι αστυνομικοί πήραν μαζί και τρία παιδιά - αδέλφια της 12χρονης - στο Αστυνομικό Μέγαρο.

Σημειώνεται πως την ίδια ώρα, οι αστυνομικές έρευνες εστιάζουν πλέον και στο ενδεχόμενο να μην είναι η 12χρονη το μοναδικό θύμα, αλλά πίσω από τη δράση του 53χρονου να  κρύβεται ολόκληρο κύκλωμα παιδόφιλων. 

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τη σύλληψη

Συνελήφθη 37χρονη, ημεδαπή με ένταλμα σύλληψης, για διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας εναντίον προσώπου νεότερου των 15 ετών, από ανιόντα συγγενή εξ αίματος και με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων ή οποιουδήποτε ανταλλάγματος κατ’ εξακολούθηση

Σε συνέχεια του από 8-10-2022 Δελτίο Τύπου, συνελήφθη με ένταλμα, απογευματινές ώρες, σήμερα (12-10-2022), από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 37χρονη ημεδαπή, για διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας εναντίον προσώπου νεότερου των 15 ετών, από ανιόντα συγγενή εξ αίματος και με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων ή οποιουδήποτε ανταλλάγματος κατ’ εξακολούθηση.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα.