Ελλάδα

Απαράδεκτη δήλωση προέδρου ειδικών φρουρών: «To... ελάττωμα της παιδεραστίας υπάρχει χρόνια, φταίει η οικογένεια» (βίντεο)

Απαράδεκτη δήλωση προέδρου ειδικών φρουρών: «To... ελάττωμα της παιδεραστίας υπάρχει χρόνια, φταίει η οικογένεια» (βίντεο)
Αντιδράσεις προκαλεί η δήλωση του προέδρου των ειδικών φρουρών, Βασίλη Ντούμα, σε πάνελ εκπομπής πως «το ελάττωμα αυτό της παιδεραστίας, της παιδοφιλίας... υπάρχει χρόνια».

Σε μια αδιανόητη προσπάθεια να μετατοπίσει τις ευθύνες για τους βιασμούς ανηλίκων από τους ίδιους τους δράστες των σεξουαλικών εγκλημάτων στις οικογένειες των θυμάτων, ο Βασίλης Ντούμας έφτασε στο σημείο να αποκαλέσει «ελάττωμα» την παιδεραστία.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών εξέφρασε την εκτίμηση πως αυτό που πρωτίστως συμβαίνει στην συγκεκριμένη υπόθεση είναι πως κατακρημνίζεται ο θεσμός της οικογένειας.

Την ώρα που διαρρέουν πληροφορίες για εμπλοκή πολλών δεκάδων παιδοβιαστών - μεταξύ των οποίων ιερέας, πολιτικός και δημοσιογράφος - εκείνος επέμεινε να εστιάσει στη μητέρα, καθώς «το ελάττωμα υπάρχει χρόνια», αλλά η οικογένεια είναι εκείνη που πρέπει να προστατεύει το παιδί.

Μήπως, όμως, τέτοιες απόψεις εντέλει κανονικοποιούν την παιδεραστία;

Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο 03:50