Ελλάδα

Δρομολόγιο «αστραπή» σε 2 ώρες και 45 λεπτά Αθήνα - Πύργος από το 2025

FACEBOOK FACEBOOK
Τρεις μήνες μπροστά από τον αρχικό προγραμματισμό βρίσκεται ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα - Πύργου, που θα συνδέει την Αθήνα με την Πελοπόννησο σε μόλις 2 ώρες και 45 λεπτά από το 2025.

Το συνολικό του κόστος πρόκειται να ανέλθει στα 331 εκατ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί τόσο από τον ιδιωτικό τομέα, μέσω ιδιωτικών κεφαλαίων και τραπεζικών δανείων όσο και με την συμβολή του ελληνικού δημοσίου και ευρωπαϊκών κονδυλίων. Το μήκος του αναμένεται να είναι 74,5 χλμ. και κατασκευάζεται σε δύο τμήματα. Το πρώτο, με μήκος 13 χλμ., αφορά το Μιντιλόγλι- Κάτω Αχαΐα, δηλαδή τη διαπλάτυνση της ήδη υπάρχουσας εθνικής οδού, ενώ το δεύτερο, με μήκος 61,5 χλμ., τον καινούργιο αυτοκινητόδρομο από την Κάτω Αχαΐα μέχρι τον κόμβο του Πύργου.

Με επίσκεψή τους την προηγούμενη Τρίτη, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Καραγιάννης βρέθηκαν στην περιοχή της Αχαΐας, για την παρακολούθηση και τον συντονισμό της κατασκευής.

Σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο κ. Καραγιάννης, αναφέρθηκε και σε δύο ακόμα έργα, που πραγματοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή:

  • Στην ολοκλήρωση της κατασκευής του φράγματος Πείρου – Παραπείρου, η οποία και θα διασφαλίζει υψηλής ποιότητας πόσιμο νερό.
  • Στην υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή της επιδομής - ηλεκτροκίνησης για τη διπλή σιδηροδρομική γραμμή στο τμήμα Ροδοδάφνη-Ρίο.

Το εν λόγω έργο προσδοκάται να τονώσει οικονομικά την περιοχή. Ήδη για την κατασκευή του έχουν δημιουργηθεί 800 θέσεις εργασίας, ενώ για την λειτουργία του θα "ανοίξουν" 200 μόνιμες θέσεις.

Παράλληλα, ενδεχόμενη αύξηση θα υπάρξει και στον τουρισμό της περιοχής εξαιτίας της εύκολης προσβασιμότητας στα λιμάνια της Κυλλήνης και του Κατακόλου, αλλά και στο αεροδρόμιο Αραξού.