Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια στο Ιπποκράτειο μεταξύ Ρομά και Ματ για τον 16χρονο

grtimes.gr grtimes.gr
Επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ Ρομά και αστυνομίας έξω από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ο 16χρονος, που δέχθηκε τα αστυνομικά πυρά κατά την διάρκεια καταδίωξης τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Σύμφωνα με την grtimes.gr δεκάδες εξαγριωμένοι Ρομά, βγήκαν πριν λίγο από το νοσοκομείο, όπου ήταν συγκεντρωμένοι σε ένδειξη συμπαράστασης στον 16χρονο, που πυροβολήθηκε.

Στη συνέχεια κινήθηκαν κατά διμοιρίας των ματ, που βρισκόταν στην οδό Κωνσταντινουπόλεως, αρχίζοντας να πετούν μπουκάλια, καρέκλες και ό,τι άλλο αντικείμενο έβρισκαν μπροστά τους.

Αποτέλεσμα ήταν οι δυνάμεις των ματ να απαντήσουν με περιορισμένη χρήση χημικών και με κρότους λάμψης.

Κάποιοι από τους Ρομά ζήτησαν από τους αστυνομικούς να απομακρυνθούν από την περιοχή, καθώς προκαλούν με τη στάση τους. Το αίτημα έγινε αποδεκτό.

Ανακοίνωση ΕΛ.ΑΣ

Πριν την συμπλοκή, είχε προηγηθεί ανακοίνωση από την ΕΛ.ΑΣ, η οποία, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Παραβιάζοντας αλλεπάλληλα φωτεινούς σηματοδότες και ενεργώντας συνεχώς επικίνδυνους ελιγμούς επιχείρησε να εμβολίσει μετωπικά το προπορευόμενο δίκυκλο της ομάδας ΔΙΑΣ, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή των αστυνομικών, αγνοώντας εκ νέου τις εντολές τους. Ενόψει του άμεσου κινδύνου, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση όπλου (πραγματοποιώντας δύο βολές), επιχειρώντας να ακινητοποιήσουν το όχημα, με αποτέλεσμα ο οδηγός να χάσει τον έλεγχο αυτού και να προσκρούσει σε τοιχίο».

{https://www.youtube.com/watch?v=0G-HrDHl9L0}