Ελλάδα

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Σήμερα η διυπουργική σύσκεψη για την κηδεία, το ζήτημα τελετής και ταφής

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Σήμερα η διυπουργική σύσκεψη για την κηδεία, το ζήτημα τελετής και ταφής Φωτογραφία: Αρχείου
Σε ηλικία 83 ετών, έφυγε από της ζωή, ο τέως βασιλιάς της Ελλάδας, Κωνσταντίνος Β’ Γκλύξμπουργκ, μετά από σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο τέως βασιλιάς νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στην εντατική ιδιωτικού θεραπευτηρίου των Αθηνών, ενώ στην Αθήνα βρίσκεται σύσσωμη η οικογένειά του.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τα σχετικά με τα διαδικαστικά της ταφής του τέως βασιλιά θα συζητηθούν σήμερα σε διυπουργική σύσκεψη.

Το βασικό ερώτημα είναι εάν θα ταφεί με τιμές αρχηγού Κράτους - όπως έχει διατελέσει στο παρελθόν - κάτι το οποίο φέρεται να επιθυμεί η οικογένειά του.

Έντονο παρασκήνιο με το Μέγαρο Μαξίμου

Η οικογένειά του βρισκόταν σύσσωμη στο πλευρό του τις τελευταίες ημέρες, ενώ υπήρξε έντονο παρασκήνιο με το Μέγαρο Μαξίμου για το ζήτημα της τελετής και της ταφής.

Πού θα γίνει η τελετή και η ταφή

Ειδικότερα, το ζήτημα της τελετής και ταφής του πρώην μονάρχη αποτελεί σημαντικό «αγκάθι» και ήδη η οικογένειά του και συγκεκριμένα οι δύο γιοί του, Παύλος και Νικόλας, προσπαθούν να διευθετήσουν μία σειρά από νομικές εκκρεμότητες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια του τέως έχει απευθυνθεί σε μεγάλο δικηγορικό γραφείο του κέντρου των Αθηνών, προκειμένου να ενημερωθεί και να αναζητήσει τρόπους υπέρβασης των νομικών εκκρεμοτήτων που αφορούν την τελετή της κηδείας του άλλοτε μονάρχη.