Ελλάδα

Αύριο η κηδεία της 13χρονης Δωροθέας που πέθανε από κεραυνό - Τα παιχνίδια της μοίρας και το αντίο των συμμαθητών

Αύριο η κηδεία της 13χρονης Δωροθέας που πέθανε από κεραυνό - Τα παιχνίδια της μοίρας και το αντίο των συμμαθητών
Θρήνος για τη 13χρονη που βρήκε ακαριαίο θάνατο όταν χτυπήθηκε από κεραυνό σε παραλία της Χαλκιδικής

Συγκλονισμένο το πανελλήνιο από τον τραγικό θάνατο της 13χρονης Δωροθέας που κεραυνοβολήθηκε στην παραλία στο Ποσείδι της Χαλκιδικής. Όλα συνέβησαν πριν τέσσερις μέρες και κανείς δεν πρόλαβε να αποτρέψει την τραγωδία. Η 13χρονη βρισκόταν στη θάλασσα μαζί με τους γονείς της, όταν είδαν το μπουρίνι να πλησιάζει και βγήκαν από το νερό, προκειμένου να προστατευθούν, ωστόσο η άτυχη 13χρονη χτυπήθηκε από κεραυνό, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Στήθηκε μια μεγάλη επιχείρηση προκειμένου να σωθεί το κορίτσι με διασώστες που έφτασαν στην περιοχή. 

«Ο θάνατος της Δωροθέας ήταν ακαριαίος» - «Όλα έγιναν από τη μεταλλική χάντρα στο μαγιό» λέει ο θείος της 13χρονης 

Ο θείος της 13χρονης μιλώντας στο MEGA περιγράφει το πώς συνέβη το τραγικό περιστατικό που στοίχισε τη ζωή στην ανιψιά του ξεκαθαρίζοντας μεταξύ άλλων ότι το παιδί δεν κολυμπούσε την ώρα που «έπεφταν» οι κεραυνοί.

«Η μέρα ήταν ηλιόλουστη και ο γαμπρός μου και η νύφη μου με το παιδί αποφάσισαν να πάνε για μπάνιο. Η κακοκαιρία επήλθε μέσα σε λίγα λεπτά και ξαφνικά άρχισε να βρέχει καταρρακτωδώς. Ο αδελφός μου πήρε τη γυναίκα του και τη μικρή και βγήκαν αμέσως απο τη θάλασσα και κατευθύνθηκαν προς το αυτοκίνητο», τονίζει ο θείος της αδικοχαμένης 13χρονης.

Όπως επισημαίνει, «η παραλία δεν είναι προσβάσιμη με τα πόδια και χρειάζεται περίπου 10 λεπτά περπάτημα για να φτάσεις στον δρομο. Κατά τη διάρκεια της πορείας προς το αυτοκίνητο συνέβη το μοιραίο και ο κεραυνός χτύπησε την ανιψιά μου. Το ωστικό κύμα έριξε κάτω και τη νύφη μου που ευτυχώς δεν έφερε τραύματα».

«Εθελοντές που βρίσκονταν κοντά βοήθησαν τον αδελφό μου στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και κλήθηκε άμεσα το ΕΚΑΒ. Αν και οι διασώστες έφτασαν γρήγορα στο σημείο δεν κατέστη δυνατή η ανάνηψη του παιδιού», υπογραμμίζει.

«Σύμφωνα με την ιατροδικαστή που εξέτασε τη σορό, το δυστύχημα προκλήθηκε απο μία μεταλλική χάντρα μεγέθους κουμπιού που βρισκόταν στο μαγιό του άτυχου κοριτσιού», τόνισε ο θείος της 13χρονης, σχολιάζοντας πως «μου είναι πολύ δύσκολο να μιλάω γι αυτο το ατυχές συμβάν, για το οποίο ο αδελφός μου και η νύφη μου μου δεν έχουν καμία ευθύνη. Έκαναν αυτό ακριβώς που έπρεπε, βγήκαν κατευθείαν από τη θάλασσα μόλις χάλασε ο καιρός και κινήθηκαν προς το αυτοκίνητο. Δεν ισχύει ότι κολυμπούσαν την ώρα που έπεφταν κεραυνοί» διευκρίνισε ο ίδιος.

Αύριο η κηδεία της άτυχης 13χρονης 

Η κηδεία της 13χρονης Δωροθέας που βρήκε τραγικό θάνατο από κεραυνό, θα γίνει αύριο (2/7), στις 11 το πρωί, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ν. Μουδανιών Χαλκιδικής. «Θα είμαστε όλοι εκεί για να αποχαιρετήσουμε τον άγγελο, τη Δωροθέα μας» γράφει σε ανακοίνωσή του το σχολείο όπου πήγαινε η ανήλικη.

Το 2ο Γυμνάσιο Μουδανιών όπου πήγαινε η 13χρονη Δωροθέα, μετά το δυστύχημα δημοσίευσε ένα συγκινητικό κείμενο και μια φωτογραφία με ένα πρόσφατο σημείωμα που άφησε η ανήλικη στην αγαπημένη της καθηγήτρια.

«Βαθιά και ανείπωτη η θλίψη για τη μικρή μας μαθήτρια. Βαθιά συγκλονισμένη είναι η σχολική κοινότητα του 2ου Γυμνασίου Ν. Μουδανιών από την απροσδόκητη και αδόκητη απώλεια της αξιολάτρευτης μαθήτριάς μας, Δωροθέας, την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024, έπειτα από χτύπημα κεραυνού σε ακτή της Χαλκιδικής, που προκάλεσε ακαριαία, δυστυχώς, το θάνατο της. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν την απέραντη θλίψη και τον βαθύ πόνο που προκάλεσε σε όλους τους μαθητές και τους καθηγητές του σχολείου μας η είδηση του τραγικού θανάτου ενός τόσο νεαρού και τόσο αξιολάτρευτου, σε όλους, κοριτσιού. Το χαρακτήριζε η ευγένεια, η ευπρέπεια, η ευαισθησία, η αθωότητα, η καλοσύνη και το χαμόγελο» αναφέρει στην ανάρτησή του, το σχολείο όπου πήγαινε η άτυχη μαθήτρια.

«Μας έρχεται στο μυαλό, αμέσως, ο θεόπνευστος και παρηγορητικος λόγος του Σολομώντα, ότι το παιδί αυτό επειδή έζησε ως τέλειος άνθρωπος, στα λιγοστά του χρόνια, αυτά τα χρόνια του ισοδυναμούν με πολλά χρόνια στην επίγεια ζωή του. Το αγάπησε ο Θεός και το πήρε στην αγκαλιά Του, πρόωρα, για λόγους που Εκείνος μονάχα γνωρίζει» σημειώνει.

Στη συνέχεια δημοσιεύει μια φωτογραφία από το πρόσφατο σημείωμα (13.6.2024), με πολλή αγάπη, της αδικοχαμένης μαθήτριας προς καθηγήτρια της, ενώ η ίδια ανάρτηση αναφέρει ότι η Δωροθέα πέρασε την Τετάρτη 26 Ιουνίου από το σχολείο, με μία φίλη και συμμαθήτρια της, για να ευχηθεί καλό καλοκαίρι και να αποχαιρετήσει τους εκπαιδευτικούς. «Γνήσια και αντιπροσωπευτικά δείγματα ήθους, συναισθημάτων, ποιότητας, αρχών, αξιών, παιδείας, καλλιέργειας... Ποιος να φανταζόταν, πού να ήξερε; Κεραυνός εν αιθρία! Καλό ταξίδι Δωροθέα!» καταλήγει η ανάρτηση.

{https://www.facebook.com/photo?fbid=437126932643617&set=a.115952971427683}