Ελλάδα

Μοσχάτο: Αρνείται την κατηγορία της ανθρωποκτονίας η 47χρονη - Τι θα πει στην απολογία της

Μοσχάτο: Αρνείται την κατηγορία της ανθρωποκτονίας η 47χρονη - Τι θα πει στην απολογία της Φωτογραφία: EUROKINISSI
Η 47χρονη αρνείται την κατηγορία για ανθρωποκτονία στο θρίλερ του Μοσχάτου - Απολογείται την Πέμπτη η γυναίκα που εμπλέκεται στο θάνατο του 50χρονου λογιστή

Περισσότερο φως στο μυστήριο που περιβάλλει το θάνατο του 50χρονου λογιστή στο Μοσχάτο, που βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα στο σπίτι του, αναμένεται να πέσει την Πέμπτη με την απολογία της 47χρονης γυναίκας στον ανακριτή.

Η 47χρονη αρνείται τις κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση και «επιθυμεί να φωτιστεί και αύριο το ενδεχόμενο συμμετοχής της στην αυτοκτονία του 50χρονου και το τι πραγματικά συνέβη σε εκείνο το διαμέρισμα» σημείωσε η δικηγόρος της Κατερίνα Τσιώνα.

«Η γυναίκα αυτή, μαζί με τα ευρήματα, μαζί με όλο το υλικό της δικογραφίας, θεωρεί πως επιβεβαιώνονται πλήρως οι ισχυρισμοί της, ότι αιτία τελικά του θανάτου του 50χρονου ήταν η αυτοκτονία και οι δικές του ενέργειες. Αυτός ήταν ο βασικός ισχυρισμός, αυτό θα πει και αύριο με όλες τις λεπτομέρειες» συμπλήρωσε η δικηγόρος.

Αναφορικά με τα βίντεο που κατέγραψε η 47χρονη ενώ βρισκόταν στο σπίτι του 50χρονου, η δικηγόρος είπε πως πρόκειται για εικόνα και ήχο που επιβεβαιώνουν πλήρως τους ισχυρισμούς της κατηγορουμένης.

«Το ένα βίντεο, όπως προκύπτει, δεν ήταν στην πρόθεσή της, για το άλλο βίντεο δεν μπορώ να πω γιατί θα πρέπει να μιλήσω για το περιεχόμενό του» σημείωσε η κα Τσιώνα μιλώντας στο Mega.

Περίπου 200.000 ευρώ

Ερωτώμενη για τα χρήματα που της είχε καταχραστεί το θύμα, η δικηγόρος είπε: «Με συζητήσεις που είχα κάνει μαζί της, κατάλαβα πως επειδή ήταν μία επαγγελματική σχέση δεκαετούς διάρκειας, δηλαδή αυτός ο άνθρωπος την είχε προσεγγίσει, και συγγενικά της πρόσωπα προκειμένου να διαθέσει χρήματα για επενδυτικά προϊόντα…και εκείνη και συγγενικά και φιλικά της πρόσωπα, το συνολικό ποσό που του είχαν διαθέσει ήταν περίπου 200.000 ευρώ».

 

Εταιρεία τον είχε μηνύσει πριν από τον θάνατό του

Εκπρόσωπος εταιρείας φαίνεται να μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Φιλοθέης και κατέθεσε μήνυση για υπεξαίρεση 65 αυτοκινήτων leasing, μια μέρα πριν τον απαγχονισμό του 50χρονου λογιστή.

Ο 50χρονος ασφαλιστής φαίνεται να διατηρούσε και εταιρεία leasing στην Καλλιθέα, φέρεται να είχε πάρει χρήματα από περισσότερα από 20 άτομα προκειμένου, όπως υποστήριζε, να τα χρησιμοποιήσει για επενδύσεις.

Αναλυτικότερα ο 50χρονος όπως προέκυψε από την προανάκριση, διατηρούσε εταιρεία επενδύσεων "Leasing" στην Καλλιθέα. Ήταν λογιστής και ασφαλιστής της 47χρονης, η οποία εργαζόταν στην επιχείρηση καλλιέργειας και πώλησης λουλουδιών του αδερφού της. Ως σύμβουλος επενδύσεων, ο 50χρονος, είχε καταφέρει να αποσπάσει από την 47χρονη και συγγενικά κοντινά της πρόσωπα, μεγάλα χρηματικά ποσά, που έφθαναν τα 200.000 ευρώ.

Η εταιρεία που διατηρούσε, είχε κηρύξει πτώχευση πρόσφατα, χωρίς να αποδώσει τα χρήματα στην 47χρονη, που τον αναζητούσε προκειμένου να τον πιέσει να το κάνει.

Το περασμένο Σάββατο, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, άλλα άτομα που είχαν επενδύσει χρήματα στον 50χρονο, είχαν πάει στην έδρα της επενδυτικής εταιρείας που διατηρούσε στην Καλλιθέα και επιτέθηκαν εναντίον του, με το επεισόδιο να λήγει με την παρέμβαση της αστυνομίας.

Μια νέα όμως αποκάλυψη έρχεται να ταράξει τα νερά καθώς όπως φαίνεται μια μέρα πριν τον θάνατο του είχε δεχθεί μήνυση από εταιρεία για υπεξαίρεση οχημάτων και συγκεκριμένα 65 αυτοκινήτων leasing.

Σύμφωνα με τον ALPHA, μία ημέρα πριν ο λογιστής αφήσει την τελευταία του πνοή, εταιρεία τον είχε μηνύσει για υπεξαίρεση 65 αυτοκινήτων leasing. Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος μεγάλης εταιρείας μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Φιλοθέης και κατέθεσε μήνυση στην οποία αναφέρεται πως ο 50χρονος πήρε 56 οχήματα για να τα διαθέσει σε πελάτες του αλλά δεν έδωσε ποτέ χρήματα στην εταιρεία. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 50χρονος διέθεσε και πούλησε ως μεταχειρισμένα τα αυτοκίνητα σε παλαίμαχους και εν ενεργεία ποδοσφαιριστές.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Απαγχονισμό και κατάγματα στα πλευρά έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για τον 50χρονο απομακρύνοντας έτσι το σενάριο του στραγγαλισμού.
Τα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης που έφτασαν στα χέρια των αστυνομικών της Ασφάλειας δείχνουν ότι ο θάνατος του 50χρονου προήλθε από απαγχονισμό όταν απομακρύνθηκε η καρέκλα από τα πόδια του αποκλείοντας έτσι το σενάριο του στραγγαλισμού.

Πρόκειται για ένα εύρημα αρκετά σημαντικό καθώς με αυτό αποδεικνύεται πως ο 50χρονος δεν δολοφονήθηκε πριν τοποθετηθεί στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρός. Η 47χρονη άλλωστε που συνελήφθη είχε καταθέσει ότι πριν τον απαγχονισμό του ασφαλιστή είχε αποπειραθεί να τον πνίξει με κορδόνι. Τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής φαίνεται ότι επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό της ότι δεν κατάφερε να τον στραγγαλίσει.

Επίσης, κατά την εξέταση της σορού του θύματος από τον ιατροδικαστή, εντοπίστηκαν ίχνη ξυλοδαρμού, κακώσεις και δέκα περίπου κατάγματα στα πλευρά, τέσσερις εκχυμώσεις σε κεφάλι και μύτη, μια εκχύμωση στον βραχίονα (που δείχνει στάση άμυνας). Είχε επίσης χτυπήματα κάτω από τον ώμο, τα οποία δείχνουν πως ήταν μέχρι και 15 ημερών.

Αναλυτικά, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 50χρονος λογιστής έφερε κατάγματα στα πλευρά δεξιά και αριστερά. Στο αριστερό χέρι εντοπίστηκε εκχύμωση, κάτι που δηλώνει ότι ενδεχομένως προσπάθησε να καλυφθεί. Επιπλέον, εκχύμωση έφερε και στον βραχίονα, η οποία υπολογίζεται ότι έγινε πριν από 5 ημέρες.

Στον θώρακα βρέθηκαν χτυπήματα που υπολογίζονται ότι προκλήθηκαν πριν από 15 μέρες. Σημειώνεται πως οι τοξικολογικές εξετάσεις είναι πολύ σημαντικές, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

Τα ερωτήματα

Πολλά τα ερωτήματα που προκύπτουν και παραμένουν ακόμα και μετά την ιατροδικαστική.

Συγκεκριμένα γεννάται το ερώτημα πώς το θύμα κατάφερε να σηκωθεί, να δέσει τη ζώνη και να αυτοκτονήσει, αφού είχε πολλαπλά χτυπήματα και κατάγματα.

Επίσης, κάτι ακόμα που ζητά απαντήσεις είναι το πώς ο 50χρονος δε βρέθηκε πλήρως αιωρούμενος, αλλά το ένα του πόδι ακουμπούσε σχεδόν εξ ολοκλήρου στο έδαφος.

Κρίσιμες για τη διερεύνηση της υπόθεσης είναι και οι τοξικολογικές εξετάσεις, καθώς ερευνάται το ενδεχόμενο το θύμα να είχε κάνει χρήση αλκοόλ ή ναρκωτικών.