Ελλάδα

43χρονη δικηγόρος: Ελεύθερη με όρους μετά την απολογία της- Τι είπε για τα μηνύματα με τον ποινικολόγο

43χρονη δικηγόρος: Ελεύθερη με όρους μετά την απολογία της- Τι είπε για τα μηνύματα με τον ποινικολόγο Φωτογραφία: EUROKINISSI
Τι αναφέρει στο απολογητικό υπόμνημά της η δικηγόρος.

Ελεύθερη αφέθηκε η 43χρονη δικηγόρος που απολογήθηκε για το κακούργημα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων, μετά τη μήνυση από τον 70χρονο δικηγόρο και αντίδικό της για τα μηνύματα… πικάντικου περιεχομένου που η 43χρονη δημοσιοποίησε σε τηλεοπτική εκπομπή. Η ανακρίτρια της επέβαλε τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης συναναστροφής με τον 70χρονο μηνυτή της και καταβολή εγγύησης 5.000 ευρώ.

Στην απολογία της ενώπιον της 22ης τακτικής ανακρίτριας, η δικηγόρος που πρώτη κατήγγειλε τον γνωστό ποινικολόγο για εξύβριση και σωματική βία, υποστήριξε ότι δημοσιοποίησε τα μεταξύ τους μηνύματα προσωπικού χαρακτήρα, ως προστασία της αξιοπρέπειάς της, μετά από μια προσπάθεια συκοφάντησής της από τον 70χρονο και το περιβάλλον του, όπως η ίδια ισχυρίζεται.

«Την 28.06.2024 εμφανίσθηκα σε μια εκπομπή με μοναδικό σκοπό να σταματήσει ο διασυρμός μου και να προστατευθώ και όχι για να πλήξω των μηνυτή. Άλλωστε δεν αποκάλυψα την ταυτότητα του, ούτε προσπάθησα να τον σκιαγραφήσω. Δεν εξηγείται άλλωστε, το γεγονός ότι την επόμενη μέρα ακριβώς, να εμφανισθεί η σύζυγος του μηνυτή και επωνύμως να προαναγγέλλει μηνύσεις. Πώς ταυτοποιήθηκε άραγε ο μηνυτής;

»Σε κανένα απολύτως σημείο της επίμαχης τηλεοπτικής εκπομπής δεν παρουσιάστηκε, ούτε φωτογραφήθηκε, ούτε θα μπορούσε να συνδεθεί το πρόσωπο του εγκαλούντος με όλα όσα παρουσιάσθηκαν. Κανείς απολύτως από το κοινό ή οποιοσδήποτε τρίτος δεν θα μπορούσε να συνδέσει το “εβδομηντάχρονος ποινικολόγος” με τον μηνυτή μου. Υπάρχουν τουλάχιστον χίλιοι εβδομηντάχρονοι ποινικολόγοι στην Αθήνα, δηλαδή σχεδόν αόριστος αριθμός προσώπων, που με κανένα τρόπο δεν θα μπορούσε ο τηλεθεατής να συνδέσει το πρόσωπο του μηνυτή με τον αναφερόμενο στην εκπομπή. Εν προκειμένω -και σε πλήρη αντιδιαστολή με τα πραγματικά περιστατικά της επικαλούμενης νομολογίας εκ μέρους του κ. Εισαγγελέα- με ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ τρόπο δεν θα μπορούσε να συνδεθεί ο εγκαλών με όλα όσα παρουσιάσθηκαν!», υποστηρίζει στο απολογητικό της υπόμνημα η κατηγορούμενη δικηγόρος και επισημαίνει ότι από τη στιγμή που έγινε γνωστή στον μηνυόμενο ποινικολόγο η μήνυσή της για ενδοοικογενειακή βία, άρχισε την προσπάθεια σπίλωσης της εικόνας της.

«Μετά την δημοσιοποίηση της υπόθεσης, πλήθος προσώπων, οικείων του μηνυτή και φυσικά ο ίδιος, εκκίνησαν μια διαδικασία προκειμένου να παρουσιαστώ ως αναξιόπιστη, ψυχικά ασθενής, ότι καταθέτω αναλήθειες και γενικώς ότι δεν μπορεί η δική μου καταγγελία να έχει την ίδια βαρύτητα με την έτερη υπόθεση που απασχόλησε τα ΜΜΕ. Έτσι εκδόθηκαν δελτία Τύπου που βρίθουν ψεμάτων, παρουσιάστηκαν σε εκπομπές μηνύματα που έχω ανταλλάξει με άλλο πρόσωπο – δηλαδή έπραξαν αυτό που με καταγγέλλουν αυτή τη στιγμή ότι έχω διαπράξει – και με πληροφορίες “δημοσιογραφικές” επιχειρήθηκε να κατασκευασθεί μια εικόνα, με μοναδικό σκοπό, την αποδόμηση της προσωπικότητας μου, ώστε στο επερχόμενο δικαστήριο, όπου ο μηνυτής μου θα είναι κατηγορούμενος και εγώ υποστηρίζουσα την κατηγορία της ενδοοικογενεικής βίας, να φανώ αναξιόπιστη», αναφέρει η 43χρονη, η οποία μιλά για μια πολύ σύντομη ερωτική σχέση με τον 70χρονο που κατέληξε σε ξυλοδαρμό και αντιδικία.

«Με τον μηνυτή είχαμε μια σύντομη ερωτική σχέση, διάρκειας περίπου 2 μηνών, από τον Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο του 2024. Την 28.04.2024 ο μηνυτής μεταξύ άλλων με χτύπησε και την ίδια μέρα αρμοδίως κατέθεσα έγκληση εις βάρος του και την επόμενη μέρα εξετάσθηκα από ιατροδικαστή. Ο ίδιος κατέθεσε εναντίον μου έγκληση μετά από παρέλευση περίπου μισού μήνα, και μόνον όταν είχε ήδη πληροφορηθεί την δική μου έγκληση.

»Πριν από λίγες μέρες και (πιθανολογώ) με αφορμή άλλη υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας, έτερου ζεύγους δικηγόρων, και η δική μου υπόθεση απασχόλησε την δημοσιότητα, χωρίς εγώ να το επιδιώξω», είπε η δικηγόρος.

Εκτός από τη μήνυση για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, ο 70χρονος δικηγόρος έχει «απαντήσει» στην καταγγελία της 43χρονης για ενδοοικογενειακή βία, με αντίστοιχη μήνυση για σωματική επίθεση της 43χρονης σε βάρος του. Την υπόθεση αυτή χειρίζεται η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.