Ελλάδα

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: 112 ήχησε στην Αττική για επικίνδυνες χιονοπτώσεις

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: 112 ήχησε στην Αττική για επικίνδυνες χιονοπτώσεις Φωτογραφία: EUROKINISSI
Μήνυμα 112 ήχησε στην Αττική για επικίνδυνες χιονοπτώσεις, εξαιτίας της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα.

Η κακοκαιρία Μπάρμπαρα έφερε νέο μήνυμα από το 112 το πρωί της Δευτέρας για τους κατοίκους της Αττικής.

Στο μήνυμα 112, η Πολιτική Προστασία προειδοποεί για επικίνδυνες χιονοπτώσεις ως το μεσημέρι.

Επισημαίνεται στους πολίτες να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

WhatsApp Image 2023 02 06 at 07.38.53

Συγκεκριμένα λίγο πριν τις 08:00 το πρωί της Δευτέρας (06.02.2023), όσοι βρίσκονταν στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σε άλλες περιοχές της Αττικής, έλαβαν μήνυμα από το 112 που προειδοποιούσε για την επέλαση της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα». Στο μήνυμα γίνεται σύσταση στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών. Αναφέρεται επίσης ότι ισχυρά φαινόμενα θα σημειωθούν και το μεσημέρι.

«Μήνυμα για επικίνδυνες χιονοπτώσεις στην Αττική ως τις μεσημβρινές ώρες. Περιορίστε δραστικά τις μετακινήσεις και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών» αναφέρει το μήνυμα του 112, ενώ υπάρχει και link που παραπέμπει σε αναλυτικές οδηγίες αυτοπροστασίας.

Σημειώνεται ότι στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε πολλές περιοχές της Αττικής, χιονίζει από το πρωί της Δευτέρας (06.02.2023). Γεγονός που έχει δημιουργήσει προβλήματα στους δρόμους, με τις Αρχές να επισημαίνουν στους πολίτες ότι πρέπει να είναι προσεκτικοί και να πραγματοποιούνται έλεγχοι.

H χιονόστρωση στην Αττική φτάνει μέχρι τη Γλυφάδα, ενώ αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ήδη αρκετοί δρόμοι είναι αποκλεισμένοι αυτή την ώρα, με τις Αρχές να έχουν σταματήσει την κίνηση στην Κατεχάκη για να ρίξουν αλάτι και την Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας να παραμένει κλειστή.

Περιπολικά βρίσκονται σε πολλά σημεία για ελέγχους ενώ τα εκχιονιστικά κινούνται αδιάκοπα στους χρόνους, για να τους κρατήσουν ανοιχτούς.

Παράλληλα παραμένουν τα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων τόσο στην Αττική όσο και σε άλλες περιοχές της επικράτειας με βασικότερη τη διακοπή κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας από τον κόμβο Καλυφτάκη μέχρι τα Οινόφυτα. Έχει επίσης διακοπεί η κυκλοφορία και από το 261ο χιλιόμετρο μέχρι το 56ο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ το πιθανότερο είναι ότι η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας θα αποκατασταθεί μετά από δύο ώρες

Στις 7:25 ανακοινώθηκε ότι διεκόπη η κυκλοφορία και στην Κατεχάκη και στα δύο ρεύματα στο τμήμα της από Μεσογείων μέχρι Ελευθερίου Βεινζέλου στην Ηλιούπολη με την κυκλοφορία να αποκαθίσταται στις 8:14.

Εντωμεταξύ στην Αττική Οδό διεκόπη η κυκλοφορία λίγο μετά τις 8:10 στο τμήμα της από Κηφισίας έως Μαραθώνος στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο με την κυκλοφορία να αποκαθίσταται πλήρως στις 8:49 ενώ λίγο νωρίτερα είχε ανοίξει η έξοδος για Καρέα Καισαριανή στη Δυτική Περιφερειακή Υμηττού.

{https://twitter.com/aodostraffic/status/1622487658260795392?s=20&t=f1a6g6RNXCDu1W19WqlkMg}