Ελλάδα

Τραγωδία στα Τέμπη: Νέες πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις τις επόμενες ημέρες στο κέντρο της Αθήνας

Τραγωδία στα Τέμπη: Νέες πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις τις επόμενες ημέρες στο κέντρο της Αθήνας Φωτογραφία: INTIME NEWS
Νέα μαθητική- φοιτητική κινητοποίηση την Κυριακή 5 και την Τετάρτη 8 Μαρτίου.

Νέες κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι μαθητές και οιφοιτητές σε όλη την χώρα, διαμαρτυρόμενοι για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη. Πανεκπαιδευτικά συλαλλητήριά πραγματοποιήθηκαν και σήμερα, σε πολλές πόλεις της χώρας.

Στο κάλεσμά τους, οι φοιτητές σημειώνουν: «Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί η διαχρονική πολιτική που βάζει τα κέρδη πάνω από τις ανθρώπινες ζωές. Με συγκλονιστικό τρόπο, με μαύρα πανιά στο χέρι, φοιτητές πραγματοποιήσαμε καταλήψεις ιδρυμάτων, αποχωρήσαμε από τα μαθήματα, πραγματοποιήσαμε συγκεντρώσεις στις σχολές εκφράζοντας τη θλίψη και την οργή μας για το τραγικό προδιαγεγραμμένο έγκλημα με τους δεκάδες νέους νεκρούς στα Τέμπη, ανάμεσα τους πολλοί φοιτητές. Τα συνθήματα που ακούστηκαν στην πορεία προς τη Βουλή και προς τα γραφεία της εταιρίας μιλούν από μόνα τους: "Κέρδη βαμμένα στων φοιτητών το αίμα", "Τα κέρδη τους – οι Νεκροί μας", "Προδιαγεγραμμένο έγκλημα κι οι ένοχοι γνωστοί, ποτάμι να τους πνίξει να γίνει η οργή" και το "Στείλε όταν φτάσεις, δεν έφτασε ποτέ, εκδίκηση θα πάρουμε για σένανε μικρέ"».

Οι επόμενες προγραμματισμένες πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις είναι την Κυριακή 5/3 στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων στο σιδηρόδρομο στις 11:00 στο Σύνταγμα και την Τετάρτη 8/3 , στις 12:00 στα Προπύλαια.