Ελλάδα

Φυσικοθεραπευτές προσφέρουν αφιλοκερδώς θεραπείες αποκατάστασης σε τραυματίες των Τεμπών

Φυσικοθεραπευτές προσφέρουν αφιλοκερδώς θεραπείες αποκατάστασης σε τραυματίες των Τεμπών Φωτογραφία: INTIME
Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία πήρε ομάδα φυσιοθεραπευτών στη Θεσσαλονίκη, που αποφάσισε να προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες σε όσους από τους τραυματίες της μοιραίας αμαξοστοιχίας στα Τέμπη έχουν ανάγκη αποκατάστασης των τραυμάτων τους.

Φυσιοθεραπευτές στη Θεσσαλονίκη έκαναν γνωστό ότι προσφέρουν αφιλοκερδώς θεραπείες αποκατάστασης σε τραυματίες του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών.

Η συγκινητική πρωτοβουλία μοιάζει με μια αλυσίδα αγάπης. Οι φυσιοθεραπευτές καλούν τους επιβάτες της αμαξοστοιχίας που έχουν ανάγκη να καλέσουν την συγκεκριμένη ομάδα στο τηλέφωνο 2310 909 122.

Επίσης, διευκρινίζουν ότι στο ίδιο τηλέφωνο μπορούν να καλούν όχι μόνο οι τραυματίες που χρήζουν αποκατάστασης αλλά και φυσιοθεραπευτές που θέλουν να «ενσωματωθούν» στην ομάδα.

«Εγώ αλλά και άλλοι συνάδελφοι, είχαμε στους τόπους καταγωγής μας άτομα τα οποία βρίσκονται μέσα στους αγνοούμενους, οπότε ηθικά και κοινωνικά ο καθένας μας έχει την υποχρέωση κάπως να βοηθήσει με τον τρόπο που μπορεί», εξηγεί η φυσικοθεραπεύτρια Ελένη Φωτιάδου.

«Πέρα από τα άτομα, που δυστυχώς βρήκαν τον θάνατο, υπάρχουν και οι υπόλοιποι, οι οποίοι ζουν και χρειάζονται και ψυχική και σωματική αποκατάσταση και το λιγότερο τουλάχιστον, που μπορούμε να κάνουμε από πλευράς μας οι φυσικοθεραπευτές, είναι να τους παρέχουμε ένα δωρεάν ταξίδι ως προς τον δρόμο αυτόν», συμπλήρωσε μιλώντας στην ΕΡΤ.

{https://www.youtube.com/watch?v=r5L7AqaGPQg&t=53s}