Ελλάδα

Οι «δολοφονικές» παγίδες στους Σιδηρόδρομους στο κέντρο της Αθήνας -Αυτοψία του Dnews στις αφύλακτες διαβάσεις (εικόνες, βίντεο)

Οι «δολοφονικές» παγίδες στους Σιδηρόδρομους στο κέντρο της Αθήνας -Αυτοψία του Dnews στις αφύλακτες διαβάσεις (εικόνες, βίντεο)
«Απροστάτευτες» διαβάσεις χωρίς να υπάρχει φύλακας και μπάρα προστασίας, με μόνη προειδοποίηση μια πινακίδα για τον κίνδυνο ηλεκτροπληξίας λόγω υψηλής τάσης.

Mπάρες που κατεβαίνουν αφήνοντας όμως μεγάλο κενό στο δρόμο με αποτέλεσμα πεζοί και οχήματα να συνεχίζουν να διέρχονται και παρατημένα φυλάκια είναι μερικά από τα σοβαρά χρόνια προβλήματα των σιδηροδρομικών γραμμών της Αθήνας, που στο παρελθόν έχουν κοστίσει ανθρώπινες ζωές και έχουν προκαλέσει αρκετά ατυχήματα.

Έπειτα από αυτοψία που πραγματοποίησε το Dnews στην Οδό Κωνσταντινουπόλεως και συμβολές με την Ιερά Οδό, την Ανδρομάχης, την Ιωαννίνων, την Λένορμαν, στο ύψος του Γκαζιού καθώς και στο ύψος της Λιοσίων καθημερινά εκατοντάδες άνθρωποι όπου διαμένουν στο κέντρο ή μετακινούνται στις δουλειές τους, παιδιά που πηγαίνουν καθημερινά στα σχολεία τους καθώς και φοιτητές που κατευθύνονται προς το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ρισκάρουν καθημερινά τις ζωές του διασχίζοντας τις διαβάσεις τρένων.

Καμία μπάρα, καμία προειδοποίηση δεν υπάρχει για τους διερχόμενους.

Το ίδιο ισχύει και για τα οχήματα αφού υπάρχουν πολλοί κάθετοι δρόμοι όπου αυτοκίνητα και μηχανές περνούν πάνω από της ράγες των τρένων.

ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΙ, ΑΘΗΝΑ, DNEWS

Ίδια κατάσταση, ίδια εικόνα σε όλες τις διαβάσεις

Ένα STOP γραμμένο στην άσφαλτο, που υποδεικνύει στους περαστικούς να σταματούν και να τσεκάρουν μήπως εκείνη την στιγμή περνά κάποιο τρένο. Στις γωνιές παρατημένα και μισογκρεμισμένα φυλάκια. Κάποια χρησιμοποιούνται από όσους υπαλλήλους έχουν απομείνει.

Τα προστατευτικά κιγκλιδώματα που έχουν τοποθετηθεί ακριβώς πάνω στα πεζοδρόμια για την προστασία των πολιτών είναι είτε σπασμένα, είτε πολύ λεπτά και κοντά. Σε περίπτωση δηλαδή εκτροχιασμού δεν θα μπορέσουν να «κρατήσουν» την αμαξοστοιχία.

Σκουριασμένα σίδερα, χειροκίνητες μανιβέλες, είναι μερικά απο τα πράγματα που αντικρίζει κανείς όταν πλησιάζει. Σε ένα από αυτά και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Κωνσταντινουπόλεως και Παναγή Τσαλδάρη στην περιοχή του Ταύρου όπου διέρχονται πεζοί και οχήματα, οι μπάρες ανεβαίνουν χειροκίνητα.

Δυο χρόνια πριν το 2021 δυο άνθρωποι, μία γυναίκα και ένας άνδρας έχασαν τη ζωή τους όταν παρασύρθηκαν από το τρένο. Στις 23 Νοεμβρίου σε αφύλακτη διάβαση στη λεωφόρο Κωνσταντινουπόλεως η γυναίκα παρασύρθηκε από το τρένο και έπειτα κατέληξε.

Τρεις ημέρες μετά, στις 26 Νοεμβρίου, βρεθήκαμε στο ίδιο έργο θεατές. Άνδρας παρασύρθηκε και αυτός από τρένο σε αφύλακτη διάβαση στη λεωφόρο Κωνσταντινουπόλεως και αποκεφαλίστηκε.

Εικόνες και Βίντεο

{https://www.instagram.com/p/CpfqTQBMdj5/?utm_source=ig_web_copy_link}

@dnews.gr «Απροστάτευτες» διαβάσεις χωρίς να υπάρχει φύλακας και μπάρα προστασίας, με μόνη προειδοποίηση μια πινακίδα για τον κίνδυνο ηλεκτροπληξίας λόγω υψηλής τάσης. Μπάρες που κατεβαίνουν αφήνοντας όμως μεγάλο κενό στο δρόμο με αποτέλεσμα πεζοί και οχήματα να συνεχίζουν να διέρχονται και παρατημένα φυλάκια είναι μερικά από τα σοβαρά χρόνια προβλήματα των σιδηροδρομικών γραμμών της Αθήνας. #tempi #tragodia #athina #athens #dnewsgr ♬ πρωτότυπος ήχος - Dnews.gr