Ελλάδα

Συνελήφθησαν τρία άτομα για κλοπή 300 κιλών καλωδίων με χαλκό μετα απο καταδίωξη στην Αττική Οδό

Συνελήφθησαν τρία άτομα για κλοπή 300 κιλών καλωδίων με χαλκό μετα απο καταδίωξη στην Αττική Οδό Φωτογραφία: Ελληνική Αστυνομία
Επεισοδιακή οχημάτων στα οποία επέβαιναν τέσσερις δράστες, οι οποίοι προηγουμένως είχαν κλέψει καλώδια που περιείχαν χαλκό περίπου 300 κιλών, συνέβη το πρωί του Σαββάτου (11/3), στην Αττική.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι αστυνομικοί εντόπισαν τα δύο ύποπτα οχήματα στο Μαρούσι και κάλεσαν τους οδηγούς να σταματήσουν, προκειμένου να υποβληθούν σε έλεγχο. Ωστόσο, οι οδηγοί ανέπτυξαν ταχύτητα για να διαφύγουν και κινήθηκαν προς δύο διαφορετικές κατευθύνσεις.

Οι αστυνομικοί μετά από καταδίωξη που ακολούθησε, ακινητοποίησαν τον 21χρονο οδηγό. Έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος καλωδίων που περιείχαν χαλκό περίπου -300- κιλών και πλήθος εργαλείων.

Το δεύτερο όχημα εντοπίστηκε από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ στην περιοχή των Άνω Λιοσίων και αφού ακινητοποίησαν τους δύο 27χρονους που επέβαιναν, τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφάλειας Αμαρουσίου που είχε οδηγηθεί νωρίτερα και ο 21χρονος.

Όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου, τα καλώδια είχαν αφαιρεθεί απογευματινές ώρες της 10-3-1023 και πρωινές ώρες της 11-3-2023 από εγκατάσταση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό του ατόμου που διέφυγε.