Ελλάδα

Τέμπη: Η στιγμή που το Intercity περνάει από το σημείο της τραγωδίας

intime intime
Σχεδόν ένας μήνας από την τραγωδία με τα τρένα στα Τέμπη, που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους.

Τη στιγμή που προσέγγιζε το σημείο του τραγικού δυστυχήματος, ο μηχανοδηγός έκοψε ταχύτητα, ενώ εκείνη τη στιγμή μίλησε στην ΕΡΤ με τρεμάμενη φωνή ο κ. Παπακωνσταντίνου, προϊστάμενος της αμαξοστοιχίας:

«Πολύ συγκίνηση παιδιά, μεγάλη συγκίνηση, σας παρακαλώ πολύ», είπε εμφανώς συγκινημένος.

Η συγκίνηση ήταν ακόμη μεγαλύτερη όταν το Intercity πέρασε ακριβώς στο σημείο όπου έγινε η σύγκρουση, εκεί όπου είναι τοποθετημένα λουλούδια στη μνήμη των 57 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους.

«Λύγισε» ο πρόεδρος του ΟΣΕ στο πρώτο δρομολόγιο

Η αμαξοστοιχία 882, με 200 επιβάτες, ξεκίνησε στις 08:28 από το σταθμό Λαρίσης προς Καλαμπάκα και σε αυτήν επιβιβάστηκε ο υπουργός Μεταφορών Γιώργος Γεραπετρίτης καθώς και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, θέλοντας να δώσουν το μήνυμα ότι οι μετακινήσεις είναι ασφαλείς.

Το στίγμα πάντως, δίνει η αντίδραση του προέδρου του ΟΣΕ, Παναγιώτη Τερεζάκη.

Στιγμιότυπο οθόνης 2023 04 03 105112

Έχοντας νωπές τις μνήμες από τη φονική σύγκρουση που έκοψε το νήμα της ζωής σε 57 ανθρώπους, όταν πήρε μπροστά η μηχανή, με δυσκολία, συγκρατούσε τους λυγμούς του.

Το δεύτερο δρομολόγιο αναμένεται να ξεκινήσει στις 10:28 και θα πραγματοποιήσει τη διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη.

Μέχρι να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο, τα δρομολόγια δεν θα θυμίζουν σε τίποτα αυτά του παρελθόντος. Χαμηλές ταχύτητες, μεγαλύτερη διάρκεια διαδρομής, δύο μηχανοδηγοί και ένας συνοδός και παρουσία ενός μόνο τρένου στα τούνελ.

Συγκεκριμένα: το όριο ταχύτητας των συρμών θα είναι 100 χλμ/ώρα αντί 160 χλμ/ ώρα.

Η διάρκεια του ταξιδιού Αθήνα – Θεσσαλονίκη θα είναι 5 ώρες και 30 λεπτά αντί 4 ώρες που ήταν μέχρι πρότινος.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό αρχικά στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα θα εκτελείται ένα ζεύγος δρομολογίων, ενώ από τις 7 Απριλίου θα εκτελούνται 2 ζεύγη δρομολογίων και 3 ζεύγη δρομολογίων από τις 11 Απριλίου.