Ελλάδα

Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία και παράνομη οπλοχρησία στους 17χρονους της επίθεσης στην Ακρόπολη

Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία και παράνομη οπλοχρησία στους 17χρονους της επίθεσης στην Ακρόπολη Φωτογραφία: INTIME NEWS
Ενώπιον της ανακρίτριας ανηλίκων οδηγήθηκαν οι δύο 17χρονοι που εμπλέκονται στην επίθεση σε βάρος 18χρονου στην περιοχή της Ακρόπολης το βράδυ της περασμένης Δευτέρας.

Νωρίτερα η εισαγγελέας ανηλίκων άσκησε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον έναν από τους δύο που φέρεται να παραδέχεται ότι μαχαίρωσε το θύμα ενώ και στους δύο ασκήθηκε δίωξη για ληστεία κατά συναυτουργία και κατά συρροή τετελεσμένη και σε απόπειρα, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ο νεαρός βρισκόταν στην περιοχή με την παρέα του όταν ένας από τους δύο ανήλικους δράστες του επιτέθηκε με σκοπό τη ληστεία και τον τραυμάτισε στον λαιμό και την κοιλιακή χώρα. Για «εκσπλάχνωση» έκαναν λόγο οι γιατροί.

 Ο 18χρονος χειρουργήθηκε και η κατάσταση του παραμένει κρίσιμη αλλά σταθερή, ενώ βγήκε και από τη ΜΕΘ.

Πώς έγινε η επίθεση

Αρχικά, τους ζήτησαν τσιγάρα και όταν οι νεαροί τους απάντησαν πως δεν έχουν ο ένας εκ των δυο 17χρονων έβγαλε ένα μαχαίρι τραυματίζοντας τον 18χρονο Δημήτρη στην κοιλιά και στο λαιμό αρπάζοντας το τσαντάκι που είχε μαζί του.