Ελλάδα

Προαστιακός: Δολιοφθορά και πλιάτσικο σε σταθμούς, έκοψαν και έκλεψαν καλώδια

intime intime
Τρία σοβαρά περιστατικά που σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα και αφορούσαν ισάριθμες δολιοφθορές στους σταθμούς του προαστιακού σιδηροδρόμου στη Νερατζιώτισσα και τη Μεταμόρφωση, ερευνούν η Ελληνική αστυνομία και οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΣΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες των Νέων, και στις τρεις περιπτώσεις άγνωστοι έκοψαν και έκλεψαν τα καλώδια της τηλεδιοίκησης και στις δύο γραμμές των σταθμών στη Νερατζιώτισσα και στη Μεταμόρφωση.

Οι δολιοφθορείς, σύμφωνα με σιδηροδρομικές πηγές ήθελαν να είναι σίγουροι ότι θα βγουν εκτός λειτουργίας για μεγάλο χρονικό διάστημα και οι δύο γραμμές, προκαλώντας μπλακάουτ στην κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών του προαστιακού σιδηροδρόμου.

Σύμφωνα με τις επίσημες αναφορές που διαθέτουν Τα Νέα, το πρώτο κρούσμα δολιοφθοράς εντοπίστηκε στις 5 τα ξημερώματα της Δευτέρας 8 Μαϊου μέσα στον σταθμό της Νερατζιώτισσας καθώς από το κόψιμο των καλωδίων της τηλεδιοίκησης επηρεάστηκαν άμεσα τα κυκλώματα ασφαλείας που ελέγχουν την κίνηση των τρένων και στις δύο γραμμές (101 και 102).

Είχε προηγηθεί αντίστοιχο περιστατικό το Σάββατο 6 Μαϊου σε κυκλώματα κοντά στον ίδιο σταθμό.

Και τα δύο περιστατικά εντοπίστηκαν άμεσα από τεχνικούς του ΟΣΕ χωρίς να επηρεαστούν για μεγάλο χρονικό διάστημα τα δρομολόγια των τρένων.

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε την Πέμπτη 11 Μαϊου όπου άγνωστοι έκοψαν το καλώδιο της τηλεδιοίκησης αυτή τη φορά μέσα στον σταθμό της Μεταμόρφωσης επηρεάζοντας την κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών του προαστιακού.

Σιδηροδρομικές πηγές αναφέρουν ότι «όλως τυχαίως» οι συγκεκριμένοι δολιοφθορείς συνέπεσαν με την ενίσχυση των δρομολογίων του προαστιακού, αλλά και την αύξηση των ταχυτήτων στα αρτηριακά δρομολόγια κάτι που ήδη ερευνά η αστυνομία.