Ελλάδα

Απίστευτη ταλαιπωρία για την είσοδο στην Ακρόπολη: Τουλάχιστον 3 ώρες αναμονής

Απίστευτη ταλαιπωρία για την είσοδο στην Ακρόπολη: Τουλάχιστον 3 ώρες αναμονής
Τουλάχιστον 3 ώρες αναμονή χρειάζεται κάποιος επισκέπτης να περιμένει στις ουρές που σχηματίζονται καθημερινά στην Ακρόπολη.

Χιλιάδες τουρίστες περιμένουν υπομονετικά για να ανέβουν στον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Ωστόσο οι συνθήκες για τον κόσμο πόσο μάλλον για τις ευπαθείς ομάδες είναι ακατάλληλες. Οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με τις πολλές ώρες ορθοστασίας στην ουρά δημιουργούν ένα ασφυκτικό περιβάλλον για όλους.

Η Αθήνα και το ιστορικό κέντρο προσεκλύει τουρίστες από κάθε γωνιά της Γης. Σήμερα το πρωί η ουρά ξεκινούσε από την οδό Απόστολου Παύλου, στις αρχές του Θησείου. «Περιμένουμε από τις 9 το πρωί», ανέφεραν τουρίστες στα Dnews και συνεχίζουν: «ήρθαμε στην Ελλάδα και δεν υπήρχε περίπτωση να μην επισκεφτούμε την Ακρόπολη, η ταλαιπωρία βέβαια είναι μεγάλη, θα μπορούσαν να βρουν τρόπους για να υπάρχει καλύτερη ροή».

akropoli338

Από την πλευρά του, ο Σύλλογος των Ελλήνων αρχαιολόγων έχει επισημάνει αρκετές φορές το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί ήδη απο τους πρώτους μήνες της άνοιξη, ζητώντας την επίλυση του προκειμένου να εξυπηρετούνται με σεβασμό όλοι οι επισκέπτες.

akropoli48

Μεταξύ άλλων, ζητούν να εκδίδονται ηλεκτρονικά και τα ελευθέρας εισιτήρια για να μην περιμένουν ώρες παιδιά και ηλικιωμένοι σε ουρές, καθώς και να υπάρξει κατανομή της ροής, με ραντεβού.

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του ΣΕΑ:

«Καλούμε τους πολίτες να επισκεφθούν αυτές τις ημέρες την Ακρόπολη, να περάσουν από τα εκδοτήρια και να διαπιστώσουν, μεταξύ άλλων, την ταλαιπωρία χιλιάδων επισκεπτών, συμπεριλαμβανομένων και των ατόμων με κινητικά προβλήματα, που οφείλεται στην απροθυμία της πολιτικής ηγεσίας να εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, στις συνεχείς βλάβες του ανελκυστήρα που δεν σχεδιάστηκε ειδικά για την Ακρόπολη, όπως είναι το αυτονόητο, και στην κατηγορηματική άρνηση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΠΟΑ να ελέγξει τις ροές επισκεπτών με προκαθορισμένες ώρες επισκέψεων (ραντεβού), όπως γίνεται σε όλα τα σημαντικά μνημεία και μουσεία της Ευρώπης, μόνο και μόνο επειδή αυτό δεν το θέλουν οι μεγάλοι τουριστικοί πράκτορες που ελέγχουν την κρουαζιέρα. Ως αποτέλεσμα οι επισκέπτες ταλαιπωρούνται καθημερινά και δημιουργούνται κίνδυνοι βλάβης των μνημείων και ασφάλειας των χιλιάδων επισκεπτών, λόγω του συνωστισμού και της αδυναμίας ελέγχου των υψηλών ροών».

akropoli832

{https://www.youtube.com/watch?v=VW1ylMj4f44}