Ελλάδα

Ο δήμος Αθηναίων απαντά στον Μπακογιάννη για την παιδική χαρά της Ακρόπολης

Ο δήμος Αθηναίων απαντά στον Μπακογιάννη για την παιδική χαρά της Ακρόπολης Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Η παιδική χαρά της Ακρόπολης παρελήφθη στις 20 Ιουνίου 2024, απαντά ο δήμος Αθηναίων.

Απάντηση στον Κώστα Μπακογιάννη και την παράταξη «Αθήνα Ψηλά» δίνει ο δήμος Αθηναίων με αφορμή την διένεξη που προκλήθηκε για τα εγκαίνια παιδικής χαράς στην Ακρόπολη.

«Στο τέλος Ιουνίου του 2024 αντί του Δεκεμβρίου 2023, όπως «ισχυρίζεται η απελθούσα δημοτική αρχή», παρελήφθη η νέα παιδική χαρά της Ακρόπολης και δόθηκε στο κοινό μετά τη σχετική βεβαίωση καταλληλότητας του υπουργείου Εσωτερικών» απαντά Δήμος Αθηναίων, σε προηγούμενη ανακοίνωση της παράταξης του πρώην δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη, «Αθήνα Ψηλά».

Η παράταξη Μπακογιάννη κατηγόρησε νωρίτερα τη δημοτική αρχή για αδικαιολόγητη εννιάμηνη καθυστέρηση λειτουργίας της παιδικής χαράς με αφορμή την προγραμματισμένη «υπερπαραγωγή εγκαινίων παραμονές των εκλογών του ΠΑΣΟΚ», όπως ανέφερε.

Απαντώντας στις κατηγορίες, η δημοτική αρχή σημειώνει μεταξύ άλλων πως «Επειδή ο κ. Μπακογιάννης φαίνεται ότι ξέχασε όσα του είχαμε επισημάνει για την παιδική χαρά της Ακρόπολης, αναλυτικά με Δελτίο Τύπου στις 2 Ιουλίου, να του θυμίσουμε ξανά ότι: Μετά από εντατικές προσπάθειες όλων των εμπλεκομένων φορέων του Δήμου Αθηναίων, η παιδική χαρά της Ακρόπολης στο Πάρκο Ραγκαβά παρελήφθη και αποδόθηκε στο κοινό με την απαιτούμενη βεβαίωση καταλληλότητας λειτουργίας, που εκδίδεται από το Υπουργείο Εσωτερικών στις 20 Ιουνίου 2024, παρά τις εξαγγελίες για δήθεν παραλαβή της από την απελθούσα δημοτική αρχή τον Δεκέμβριο του 2023.

Ο δήμος Αθηναίων παραθέτει και το σχετικό δελτίο Τύπου με ημερομηνία 2 Ιουλίου.