Ελλάδα

Πύρινο μέτωπο σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων - Κατευθύνεται προς τη Μαγούλα η φωτιά, τα νεότερα από Δερβενοχώρια, Κουβαρά, Λουτράκι

Πύρινο μέτωπο σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων - Κατευθύνεται προς τη Μαγούλα η φωτιά, τα νεότερα από Δερβενοχώρια, Κουβαρά, Λουτράκι Φωτογραφία: Eurokinissi
Τα νεότερα από τα μέτωπα της φωτιάς. Ξεκίνησαν με το πρώτο φως της ημέρας να επιχειρούν και τα εναέρια μέσα. Το μεγάλο βάρος της Πυροσβεστικής δίνεται στα Δερβενοχώρια καθώς η φωτιά φαίνεται πως κινείται προς την Μαγούλα.

Καλύτερη η εικόνα σε Κουβαρά-Κερατέα και μετά τις πρώτες εναέριες ρίψεις. Πρόβλημα λίγο βόρεια προς Καλύβια, κάνουν εναέριες ρίψεις τώρα. Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο περιμετρικά (Λαγονήσι, Σαρωνίδα, Ανάβυσσος, Κουβαράς). Υπάρχουν μικροεστιες, ιδιαίτερα στη Φεριζα και στα Καλύβια. Οι επίγειες δυνάμεις έχουν ενισχυθεί επιχειρούσαν όλη νύχτα και συνεχίζουν να επιχειρούν σε όλη την περίμετρο. Με το πρώτο φως επιχειρούν 2 Ε/Π ΑΒ-214 και ένα Ε/Π S-64 στο 1ο κύμα και αντίστοιχα στο δεύτερο.

Καλύτερη επίσης η εικόνα στο Λουτρακι, είναι καλή στο δυτικό μέτωπο, έχει οριοθετηθεί νότια στην ΕΟ Αθηνών - Πατρών, ενώ υπάρχει ενεργό κομμάτι βόρεια Καλλιθέας, όπου έγινε η κυρία προσπάθεια κατά τη διάρκεια της νύχτας και συνεχίζεται. Με το πρώτο φως θα επιχειρούν ένα ΑΒ-214, 2 CL-415 και 3 Τρακτορες στο πρώτο κυμα, ενώ θα ακολουθήσουν ένα ΑΒ-214, 2 CL-415 και 2 CL-215.

Ενεργά μέτωπα στα Δερβενοχώρια παρά τις πρωινές εναέριες ρίψεις

Το βραδυ είχε ανοίξει πολύ γρήγορα σε αμιγώς δασική περιοχή. Κινήθηκε γρήγορα και τη νύχτα, πέρασε το κανάλι του Μορνου και έφτασε στα εργοστάσια ΤΙΤΑΝ και ΧΑΛΥΨ. Τελικά αναχαιτίστηκε βόρεια από το λατομείο Κεραμύδια. Η προσπάθεια συνεχίστηκε τη νύχτα και εστιάστηκε να μην ανοίξει πλευρικά και ιδιαίτερα ανατολικά προς Πάρνηθα. Με το πρώτο φως επιχειρούν ένα S-64, 2 CL-415, 2 CL-215 και 2 Air Tractors στο πρώτο κύμα και 3 S-64 στο δεύτερο.

Από τα ξημερώματα της Τρίτης η φωτιά στα Δερβενοχώρια δεν έχει σταματήσει, καίει ασταμάτητη, ενώ ο αέρας δεν έχει κοπάσει καθόλου. Ήταν μία δύσκολη νύχτα με το πύρινο μέτωπο να έχει ακτίνα πολλών χιλιομέτρων.

Η φωτιά είναι σε πλήρη εξέλιξη ενώ σε στάχτη έχουν μετατραπεί χιλιάδες στρέμματα δάσους, ενώ το μέτωπο κατευθύνεται προς τη Μαγούλα. Μέχρι στιγμής πρόκειται για το δυσκολότερο μέτωπο πυρκαγιάς σύμφωνα με τους Πυροσβέστες. Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τη μάχη της κατάσβεσης και τα εναέρια μέσα ώστε να συνδράμουν προκειμένου να περιοριστούν τα πύρινα μέτωπα.

Η φωτιά στο Καπαρέλλι έχει οριοθετηθεί, παραμένουν δυνάμεις για τυχόν αναζωπυρώσεις.