Ελλάδα

Κλειστά διόδια και διακοπή κυκλοφορίας στην Αθηνών Κορίνθου από τη φωτιά σε βυτιοφόρο - Ταλαιπωρία και ουρές χιλιομέτρων

Κλειστά διόδια και διακοπή κυκλοφορίας στην Αθηνών Κορίνθου από τη φωτιά σε βυτιοφόρο - Ταλαιπωρία και ουρές χιλιομέτρων
Κατασβέστηκε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι σε βυτιοφόρο όχημα στην Αθηνών - Κορίνθου, στο ύψος της Κακιάς Σκάλας - Κλειστά τα διόδια της Ελευσίνας λόγω της πυρκαγιάς

Με στόχο την ασφάλεια των πολιτών και την αποφυγή έκρηξης λόγω διαφυγής υγραερίου, από βυτιοφόρο όχημα στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά, είναι σε εξέλιξη η διαδικασία μετάγγισης του επικίνδυνου φορτίου, όπως κάνει γνωστό η Πυροσβεστική.

Για αυτό το λόγο έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Ν.Ε.Ο Αθηνών- Κορίνθου:

1. Από το 39ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Κόρινθο

2. Από το ύψος των διοδίων Ελευσίνας στο ρεύμα προς Κόρινθο

3. Από το 57ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Αθήνα

Σε συνεργασία με την Τροχαία και την Ελληνική Αστυνομία καταβάλλεται προσπάθεια διοχέτευσης των οχημάτων στα δύο ρεύματα της Παλαιάς Εθνικής Οδού μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η οποία, λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης, πραγματοποιείται σύμφωνα με το Πρωτόκολλο Ενεργειών και την παρουσία τεχνικού ασφαλείας.

Ταλαιπωρία για οδηγούς και επιβάτες

Όσον αφορά τη φωτιά, κατασβέστηκε. Ωστόσο, παραμένουν σε ισχύ οι διακοπές κυκλοφορίας, με τα κυκλοφοριακά προβλήματα τόσο στην παλαιά εθνική οδό, όσο και στη νέα να είναι ιδιαίτερα έντονα. Η ταλαιπωρία είναι πάρα πολύ μεγάλη για οδηγούς και επιβάτες καθώς είναι χιλιάδες τα αυτοκίνητα που πηγαίνουν σημειωτόν. Όπως είπε υπάρχει μεγάλος εκνευρισμός και κοντά στα διόδια κάποιοι οδηγοί προσπαθούσαν να μπουν στη ΛΕΑ.

Aπεγνωσμένοι οδηγοί που έχουν εγκλωβιστεί στην εθνική οδό προς Κόρινθο ανεβάζουν στα social media φωτογραφίες από τις ουρές χιλιομέτρων, που έχουν σχηματιστεί ενώ οι ίδιοι βρίσκονται για πάνω από μια ώρα σταματημένοι.

«Το παραμικρό λάθος μπορεί να προκαλέσει έκρηξη»

«Το παραμικρό λάθος μπορεί να προκαλέσει έκρηξη», επισήμανε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής μιλώντας στο OPEN για τη μετάγγιση που γίνεται από το βυτιοφόρο. Ο Βασίλης Βαθρακογιάννης σημείωσε πως πρόκειται για μια διαδικασία, κατά την οποία πρέπει να τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας. «Να μη γίνει καμία έκπτωση σε αυτά», γιατί το παραμικρό λάθος «μπορεί να δημιουργήσει μια τεράστια έκρηξη το ωστικό κύμα της οποίας μπορεί να ξεπεράσει τα 300 – 400 – 500 μέτρα».

Ο ίδιος σημείωσε πως πρέπει να τεθεί σε προτεραιότητα η ασφάλεια των πολιτών και των οδηγών. «Όλοι θα πρέπει να κάνουμε υπομονή γιατί είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία». Ο ίδιος δεν ήταν σε θέση να δώσει κάποιο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα ανοίξει ο οδικός άξονας.

«Σε εξέλιξη είναι διαδικασίες για να αποσυμφορηθεί η κατάσταση που έχει δημιουργθεί σε νέα και παλαιά εθνική οδό».