Ελλάδα

Φωτιά σε βυτιοφόρο: Ολοκληρώθηκε η μετάγγιση του υγραερίου, άνοιξε η Αθηνών - Κορίνθου και στα δυο ρεύματα - Απίστευτη ταλαιπωρία για οδηγούς και επιβάτες

Φωτιά σε βυτιοφόρο: Ολοκληρώθηκε η μετάγγιση του υγραερίου, άνοιξε η Αθηνών - Κορίνθου και στα δυο ρεύματα - Απίστευτη ταλαιπωρία για οδηγούς και επιβάτες Φωτογραφία: EUROKINISSI
Ολοκληρώθηκε η μετάγγιση του υγροποιημένου αερίου από το βυτιοφόρο στο οποίο είχε εκδηλωθεί φωτιά νωρίς το μεσημέρι – Άνοιξε και το ρεύμα προς Αθήνα στη νέα εθνική Αθηνών Κορίνθου

Άνοιξε το ένα ρεύμα στην παλιά εθνική οδό Αθηνών Κορίνθου, που ήταν κλειστή λόγω των μέτρων που έχουν λάβει οι Αρχές μετά τη φωτιά στο βυτιοφόρο με το υγροποιημένο αέριο. Λίγο πριν από τις 20:00 δόθηκε το ένα ρεύμα προς Κόρινθο, στην παλιά εθνική οδό Αθηνών Κορίνθου. Επίσης, στη νέα εθνική οδό άνοιξε ένα κομμάτι προκειμένου να κάνουν αναστροφή όσοι οδηγοί πήγαιναν προς Αθήνα.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ολοκληρώθηκε η μετάγγιση του υγραερίου από το βυτιοφόρο που έπιασε το μεσημέρι φωτιά στην Αθηνών – Κορίνθου και πριν από λίγο άνοιξε το ρεύμα προς Αθήνα και στη νέα εθνική οδό.

Όπως έγινε γνωστό η Αστυνομία είχε προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στα διόδια της Ελευσίνας προς Κόρινθο.

Παράλληλα διακοπή της κυκλοφορίας ήταν σε ισχύ από το 39ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Κόρινθο και από το 57ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Αθήνα.

Ουρές χιλιομέτρων

Σημειώνεται πως λόγω της πολύωρης διακοπής της κυκλοφορίας στην Αθηνών-Κορίνθου έχει δημιουργηθεί ουρά χιλιομέτρων στα διόδια της Ελευσίνας.

Σε συνεργασία με την Τροχαία και την Ελληνική Αστυνομία καταβάλλεται προσπάθεια διοχέτευσης των οχημάτων στα δύο ρεύματα της παλαιάς εθνικής οδού μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η οποία, λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης, πραγματοποιείται σύμφωνα με το Πρωτόκολλο Ενεργειών και την παρουσία τεχνικού ασφαλείας.

Για πάνω από επτά ώρες οδηγοί παραμένουν εγκλωβισμένοι, με τις ουρές των αυτοκινήτων να ξεπερνούν τα 15 χιλιόμετρα.

Ευάλωτοι πολίτες, όπως έγκυες γυναίκες και ηλικιωμένοι, γίνεται προσπάθεια να ξεκολλήσουν από το μποτιλιάρισμα και να μεταφερθούν με ασφάλεια, την ώρα που η ΕΜΑΚ έχει αναλάβει την προμήθεια των εγκλωβισμένων οδηγών και επιβατών με νερό, πολλοί από τους οποίους έχουν εγκαταλείψει τα αυτοκίνητά τους και έχουν βρει καταφύγιο στον ΣΕΑ Μεγάρων.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, από την ώρα που θα ξεκινήσει η μετάγγιση του αερίου από το βυτιοφόρο που τυλίχθηκε στις φλόγες, θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο ώρες προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Έπειτα, γερανοφόρο όχημα θα ρυμουλκήσει το καμένο βυτίο και αφού επιβεβαιωθεί, από τις αρμόδιες Αρχές, ότι ο δρόμος είναι «καθαρός», θα ξεκινήσει η κυκλοφορία των εκατοντάδων οχημάτων, διαδικασία που αναμένεται να διαρκέσει ώρες.

Η κυκλοφορία ΙΧ, φορτηγών και μηχανών διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό, ωστόσο και εκεί εντοπίζονται προβλήματα, καθώς ο όγκος των οχημάτων που τη διασχίζουν είναι μεγάλος.