Ελλάδα

Νέα Φιλαδέλφεια: Ένταλμα σύλληψης για οπαδό που προδόθηκε από τα social media, αναμένονται και άλλες συλλήψεις

Νέα Φιλαδέλφεια: Ένταλμα σύλληψης για οπαδό που προδόθηκε από τα social media, αναμένονται και άλλες συλλήψεις Φωτογραφία: EUROKINISSI
Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε από τις Αρχές για Έλληνα οπαδό που «προδόθηκε» από αναρτήσεις στα social media για την καταδρομική επίθεση των χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Τρέχουν οι εξελίξεις στην υπόθεση των άγριων επεισοδίων της Νέας Φιλαδέλφειας αλλά και στην έρευνα για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης Έλληνα οπαδό, ο οποίος είχε ταυτοποιηθεί από την Ελληνική Αστυνομία και το όνομά του υπα΄ρχει στη δικογραφία που είχε σχηματισθεί και παραδοθεί στον εισαγγελέα για τα αιματηρά επεισόδια.

Ο συγκεκριμένος οπαδός φέρεται να «προδόθηκε» για την παρουσία του στη Νέα Φιλαδέλφεια, μέσω σχετικών αναρτήσεων που είχε κάνει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου ανέφερε πως είχε λάβει μέρος και εκείνος στα συγκεκριμένα επεισόδια. Όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές, πρόκειται για γνωστό χούλιγκαν του Παναθηναϊκού, ο οποίος είχε συμμετάσχει σε διάφορα επεισόδια στο παρελθόν με οπαδικά κίνητρα και μάλιστα είχε τραυματιστεί και ο ίδιος σε συμπλοκή έξω από το Εφετείο. Για την ώρα, ο συγκεκριμένος οπαδός δεν έχει εντοπιστεί από την Αστυνομία και αναζητείται.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται η έκδοση και άλλων ενταλμάτων, καθώς οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους έχουν ταυτοποιήσει και άλλους οπαδούς που βρίσκονταν στο σημείο το μοιραίο βράδυ της 7ης Αυγούστου και διαφεύγουν της σύλληψης. Αναμένεται να εκδοθούν επιπλέον γύρω στα πέντε νέα εντάλματα σύλληψης τόσο για Κροάτες όσο και για Έλληνες χούλιγκαν. 

Παράλληλα, συνεχίζεται η ανάλυση κατασχεθέντων αντικειμένων που είχαν ίχνη αίματος πάνω τους, αλλά που κανένα δεν φαίνεται έως τώρα να είχε ίχνη αίματος του δολοφονημένου Μιχάλη. Η Αστυνομία προσπαθεί με την ανάλυση DNA να φτάσει πιο κοντά στο άτομο ή στα άτομα που επέφεραν το δολοφονικό χτύπημα στον 29χρονο.

Οι Αρχές αναζητούν απαντήσεις και μέσα από τις αναλύσεις που κάνουν καρέ καρέ σε νέα βίντεο που έχουν στη διαθέσή τους από τα επεισόδια. Η έρευνα της ΥΑΒΑΧ συνεχίζεται για την ταυτοποίηση και άλλων χούλιγκαν που ενεπλάκησαν στα επεισόδια και κυρίως για τον δολοφόνο του 29χρονου φίλαθλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Καστουρή.

Αξίζει να τονιστεί ότι ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, έχει δηλώσει πως η ταυτοποίηση του δολοφόνου είναι θέμα ημερών. «Αυτό που όλοι είδαμε είναι ότι ήρθε στην Ελλάδα ένα στρατιωτικά συντεταγμένο και πειθαρχημένο και εξοπλισμένο δολοφονικό τάγμα, το οποίο είδατε με τι διαθέσεις κινήθηκε έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας όπου εκεί ασφαλώς δεν υπήρξε κανένα ραντεβού αλλά συνέρρευσαν όσοι βρίσκονταν σε καφετέριες και εστιατόρια που είναι πέριξ του γηπέδου», τόνισε ο δικηγόρος Σταύρος Γεωργόπουλος.