Ελλάδα

Προσοχή: Διαδικτυακή απάτη με τα διόδια της Αττικής Οδού

Προσοχή: Διαδικτυακή απάτη με τα διόδια της Αττικής Οδού Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟΥ - EUROKINISSI
Νέα διαδικτυακή απάτη ήρθε στην επιφάνεια - Αυτή την φορά ανακαλύφθηκε κομπίνα επιτήδειων που χρησιμοποίησαν ως «δόλωμα» την Αττική Οδό.

Νέα κόλπα για να υποκλέψουν προσωπικά στοιχεία των ανύποπτων πολιτών και να αρπάξουν χρήματα από λογαριασμούς.

Όπως έγινε γνωστό, επιτήδειοι επιχείρησαν να ξεγελάσουν πολίτη με αποστολή sms που έχει ως «δόλωμα» μια πληρωμή στην Αττική Οδό. Το sms που φθάνει στον ανύποπτο χρήστη, τον καλεί να πληρώσει κάποια «εκκρεμότητα» που έχει στα διόδια για το e-pass της Αττικής Οδού.

Σε άλλη περίπτωση που ήρθε στο φως, άλλο μήνυμα «ενημερώνει» τον χρήστη του κινητού ότι οφείλει 2,80 ευρώ στην Αττική Οδό και ζητά μάλιστα να το πληρώσει ASAP (όσο πιο γρήγορα γίνεται).

Και στις δύο περιπτώσεις εμφανίζεται ως αποστολέας ένα νούμερο ελληνικό ώστε να «τσιμπήσει» πιο εύκολα ο χρήστης. Όμως όποιος προσέξει μια μια πιο ψύχραιμη ματιά το συγκεκριμένο μήνυμα, θα διαπιστώσει ότι είναι γραμμένο με συντακτικό που προκαλεί... υποψίες.

Μέσα στο SMS υπάρχουν και διάφορα links τα οποία προφανώς οδηγούν σε σελίδες μέσω των οποίων οι εμπνευστές αυτής της απάτης θα προσπαθήσουν να υποκλέψουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Εννοείται ότι ο χρήστης που λαμβάνει τέτοιο μήνυμα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ανοίξει αυτόν τον σύνδεσμο.

230818102256 attiki apati 2