Ελλάδα

Πού ήταν το Λιμενικό την ώρα της τραγωδίας; Τα τρία ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις

eurokinissi eurokinissi
Σοβαρά κενά στη διαχείρηση του συμβάντος από το κεντρικό λιμεναρχείο του Πειραιά φαίνεται ότι διαπιστώθηκαν στη διάρκεια της προκαταρκτικής έρευνας για το μοιραίο συμβάν που στοίχισε τη ζωή του 36χρονου Αντώνη από το πλοίο Blue Horizon.

Σύμφωνα με πληροφορίες η προ ολίγου εντολή διενέργειας ΕΔΕ που δόθηκε από τον υπουργό Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτη, αφορά στα εξής σημεία.

Πρώτον την απουσία λιμενικών από το σημείο την ώρα της πτώσης του ανθρώπου στη θάλασσα, δεύτερον το χρόνο έναρξης των ενεργειών του λιμενικού, τρίτον την επικοινωνία με τη δικαιοσύνη, τους εκπροσώπους της εταιρίας και του πληρώματος του πλοίου. Το λιμενικό από την πλευρά του υποστηρίζει ότι στο σημείο υπήρξε παρουσία ωστόσο δεν διευκρινίζει πως ενήργησε την ώρα που έγινε το έγκλημα.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες το καράβι είχε ανοιχτεί 2-3 μίλια στο πέλαγος και κατόπιν ενημερώθηκε από την εισαγγελική αρχή να επιστρέψει. Από την πλευρά της εταιρίας δεν υπάρχει αναφορά για το εάν όντως είχε απομακρυνθεί από το λιμάνι ή εάν ο καπετάνιος με δίκη του πρωτοβουλία το επανέφερε.