Ελλάδα

«Για αυτό πλημμύρισε ο Παλαμάς»: Η εικόνα που αποδεικνύει την «παρέμβαση» στον ποταμό Καλέντζη

«Για αυτό πλημμύρισε ο Παλαμάς»: Η εικόνα που αποδεικνύει την «παρέμβαση» στον ποταμό Καλέντζη
Από τα πρώτα κιόλας 24ωρα της καταστροφής στα χωριά της Καρδίτσας, κάτοικοι έχουν καταγγείλει πως την ώρα της μεγάλης πλημμύρας κάποιος έσπασε το ανάχωμα σε σημείο του ποταμού Καλέντζη, με αποτέλεσμα να αλλάξει πορεία το νερό και να «πνίξει» τον Παλαμά.

Την ώρα που κάτοικοι της Φαρκαδόνας έχουν ήδη υποβάλλει μήνυση για το σπάσιμο του φράγματος του Ενιπέα, οι κάτοικοι του Παλαμά καταγγέλλουν πως κάποιοι «έσπασαν» το φράγμα του ποταμού Καλέντζη, λίγο έξω από το χωριό - με τον ίδιο τον χωματουργό να ομολογεί πως πράγματι έλαβε εντολή για «ελεγχόμενη τομή».

Μιλώντας στον Alpha, ο άνδρας παραδέχτηκε πως του δόθηκε η εντολή... «από εκεί που είναι μισθωμένος».

«Από τον κ. Νούσιο δηλαδή; Από την αντιπεριφέρεια;» ρωτήθηκε από δημοσιογράφο για να απαντήσει πως «εμάς πάντοτε μας καλεί, μας επιτάσσει η Περιφέρεια για επιφυλακή. Από εκεί παίρνουμε και τις εντολές μας».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ιδιοκτήτης της τσάπας αρνείται να πει ακόμη και το όνομα του Αντιπεριφερειάρχη, ενώ ο Κώστας Νούσιος αρνείται ότι έδωσε εντολή. Σύμφωνα με το magnesianews, ωστόσο, μια ανάρτηση στο facebook από την ημέρα πριν την καταστροφή έχει ξεσηκώσει τους κατοίκους αφού τους εμφανίζει να βρίσκονται μαζί στο σημείο.

Δείτε παρακάτω την αποκαλυπτική εικόνα που έχει καταγράψει drone στη γέφυρα του ποταμού Καλέντζη: Σε αυτή φαίνεται πως στο ανάχωμα που κρατάει τα νερά του ποταμού υπάρχει ένα μεγάλο σκάμμα που το κόβει στη μέση και δίπλα ακόμα το χωματουργικό μηχάνημα.

1 257 696x474