Ελλάδα

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ξεκαθαρίζει για τη νέα κακοκαιρία «τύπου Daniel»

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ξεκαθαρίζει για τη νέα κακοκαιρία «τύπου Daniel» Φωτογραφία: Glomex
Αντεγκλήσεις προκάλεσε η πρόγνωση Μαρουσάκη για νέα κακοκαιρία τύπου Daniel με τον Θοδωρή Κολυδά και τον Γιώργο Τσατραφύλλια να ρίχνουν χθες τα βέλη τους στον γνωστό μετεωρολόγο... χωρίς βέβαια να τον κατονομάζουν.

Μιλώντας σήμερα Πέμπτη στο Open, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης «πήρε την πάσα» από τους παρουσιαστές - Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη - και διευκρίνισε τι εννούσε κάνοντας λόγο χθες για νέα κακοκαιρία Daniel.

Η κουβέντα έγινε επειδή λέγαμε πως μετά τη ζέστη ακολουθεί μια κακοκαιρία και αναφερθήκαμε στον Daniel. Και είπα ναι μοιάζει και η ατμοσφαιρική κυκλοφορία στον τρόπο που δημιούργηθηκε αυτό το ισχυρο βαρομετρικό χάμηλο. Κανένα σύστημα όμως δεν δίνει τον ίδιο καιρό, είναι πολύ δύσκολο οι κακοκαιρίες να είναι πανομοιότυπες μεταξύ τους, σημείωσε ξεκινώντας.

Και μάλιστα είπαμε θα δούμε και τα νεότερα στοιχεία γιατί είναι αρκετά νωρίς.

«Απλά δώσαμε μια τάση ότι φαίνεται μια κακοκαιρία έντονη. Και με 100, και με 70 και με 120 χιλιοστά βροχής μπορεί να έχουμε προβλήματα. Αυτό θέλαμε να περάσουμε ότι μετά από αυτό το κύμα ζέστης ακολουθεί μια κακοκαιρία στην οποία πρέπει να δώσουμε προσοχή», δήλωσε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.